FinansBureauet

Kulturelle strømme i Europa

Ny undersøgelse af Europas kulturelle strømme viser, at Storbritannien fører inden for eksport- og import af kulturelle varer fra kontinentet. Vi danskere hersker i Norden, så vi kan forsvarer titlen som Europas kulturhovedstad lidt endnu.

Vi europæere er uden tvivl glade for kunst, hvilket ses med vores baggrund som et veldokumenteret og historierigt kontinent. Den fælleseuropæiske begejstring for kultur har resulteret i, at vores 28 lande alle har en positiv kulturbalance. Især er de europæiske lande mestre i at eksportere kunstværker, såsom malerier, graveringer, skulpturer, design mm., som repræsenterer næsten halvdelen af al vores kulturelle eksport til resten af verden (49,2%).

Sådan lyder én af konklusionerne i Shopalikes seneste undersøgelse af diverse kulturelle strømme i Europa, hvor Storbritannien med en procentandel på 58,34% vinder titlen som Europas eksportekspert inden for kultur. På andenpladsen finder man Tyskland.

Læs mere her: https://www.shopalike.dk/Kulturel-eksport-og-import

Tysklands andel udgører ca. en tredjedel af den samlede kulturhandel i Europa (37,82%), og den er rettet mod salg af film, videospil og konsoller, mens Storbritannien foretrækker de mere traditionelle kunstværker såsom malerier, skulpturer, design mm. Hvad angår import af kulturelle varer, står Storbritannien ligeledes for størstedelen af indkøb af europæiske kunstværker, som udgører 31,5%. Dette forklarer sandsynligvis Londons europæiske rekord i antal museer. Ikke overraskende er film, videospil og konsoller fællesnævner for vores (læs. Europa) mest importerede varer fra hele verden, hvor størstedelen sandsynligvis stammer fra den indflydelsesrige amerikanske filmindustri.

Og apropos filmindustri, er vi danskere også gode til det med film, og endda så gode at de optager hele 30,8 % af vores samlede kultureksport. Ser man nærmere på Norden, så kan vi danskere stolt iføre os førertrøjen, da Danmark ifølge undersøgelsen ligger på en fin førsteplads, når det kommer til kulturhandel.  Danmark har nemlig både en bedre balance og højere eksporttal (422 mio. euro) end vores nabolande Sverige (396 mio. euro), Finland (88 mio. euro) og Norge (20 mio. euro).


Af Beryle Amondi

Shopalike 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce