FinansBureauet

Kryds søerne og spar over en halv million på boligkøbet

80 kvadratmeter ejerlejlighed i indre København koster fire millioner kroner. Men rykker du over på den anden side af søerne til Nørrebro, er der store besparelser. Se hele oversigten over priserne i hovedstaden her.

Det er attraktivt at bo centralt, og det afspejler sig i priserne. Særligt i hovedstaden er der store spring i prisniveauet, jo længere boligkøberne bevæger sig ud af centrum. Et boligkøb i København K, som dækker indre by, er med en kvadratmeterpris på over 50.000 kroner en pebret omgang. Og derfor kan det bogstaveligt talt betale sig at udvide bolighorisonten.

Flytter du din boligsøgning den relativt korte afstand over på den anden side af de københavnske søer mod Nørrebro, kan du ved købet af 80 kvadratmeter ejerlejlighed spare over en halv million kroner.

Helt præcist lyder besparelsen på 619.733 kroner. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk, der har kigget nærmere på priserne i de københavnske bydele.

”Det siger sig selv, at prisen som udgangspunkt topper i bymidten, men i en større by som København, kan du nøjes med at rykke få kilometer og alligevel opnå en anseelig besparelse. Vel at mærke uden at gå på kompromis med byfølelsen, fordi flere af de enkelte bydele er små byer i sig selv,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Billigste bydel i København

Størst er prisforskellen mellem København K og Brønshøj. Her er der over 21.000 kroners forskel i den gennemsnitlige kvadratmeterpris, svarende til 1,7 millioner kroner ved købet af 80 kvadratmeter ejerlejlighed.

”Generelt er der flere områder i København, hvor priserne appellerer til en bredere skare, hvis man er lidt fleksibel i forhold til beliggenheden. Udover Brønshøj gælder det nordvestkvarteret, Vanløse og Valby, der alle ligger i cykelafstand til byen. Det er samtidig i de mere yderligt beliggende dele af København, at vi henover de seneste år har set den mest markante procentuelle vækst i priserne,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Der er naturligvis ikke nogen garanti for, at prisudviklingen på det københavnske boligmarked vil fortsætte ud ad samme tangent, men det er uden tvivl i områder som netop Brønshøj og Nordvest, at potentialet er størst. Særligt fordi priserne allerede ligger på et meget højt niveau i indre by, på Frederiksberg, Vesterbro og Østerbro.”

Se kvadratmeterpriser på ejerlejligheder i de københavnske bydele på Boligsiden.dk.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Boligsiden.dk Boligsiden.dk

Følg på:

Artiklen er leveret af Boligsiden.dk. Boligsiden.dk får som den eneste boligportal direkte indberetninger fra alle professionelle ejendomsformidlere (boligadvokat og ejendomsmægler) i Danmark. Derfor er Boligsiden.dk den datakilde, der til enhver tid kan tilbyde den mest aktuelle og valide statistik og information om boligmarkedet. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt