FinansBureauet

Kom godt i gang med aktiehandlen

Vi ville alle ønske at vi kunne eje en virksomhed, uden at arbejde men bare smide fødderne op og stadig tjene nogle penge. Det er dog ikke realiteten for størstedelen af verdens befolkning, som i stedet tjener deres penge ved at arbejde hver dag. Du får til gengæld nogle steps til hvordan du kan komme i gang på aktiemarkedet, og tjene lidt ekstra uden at løfte en finger.

Tænk langsigtet og kom godt i gang

Det er en klar fordel at investere i aktier fremfor at have pengene stående i banken, da aktiernes afkast ofte vil være langt større end den rente banken betaler for dine penge. Der er dog også en større risiko ved at investere sine penge i aktier, da de selvfølgelig også kan falde i værdi, men det er et godt alternativ til at lade opsparingen stå i banken og hive renter. 

Til at starte med, er det en god idé at forstå at en dyr aktie ikke nødvendigvis er mere værd end en billig aktie. Det skal forstås at aktiens pris, sættes bl.a. ud fra hvor mange aktier der er på markedet, f.eks. kan en given virksomhed sagtens skabe flere aktier, så prisen på aktien falder, men virksomheden har stadig den samme værdi. 

Når du begynder på at investere i aktier, skal du huske at tænke langsigtet. Der er flere grunde til at tænke langsigtet, bl.a. da du nemmest vil kunne se udviklingen på aktien, da den ofte kan falde og stige på kort tid. Derudover kommer der gebyret for at sælge og købe aktier, det udgør nødvendigvis ikke en stor sum, men hvis du foretager hurtige køb og salg af aktierne, betyder det at aktien skal nå at stige tilsvarende i værdi før at du får en indtjening. Når du investerer i aktier, bør du sikre dig mod eventuelle branchesvingninger ved at sprede dine investeringer ud på flere forskellige brancher

Hold styr på dine virksomheder

Når du kigger efter aktier, skal du være meget kritisk, sæt dig ind i virksomheden så du ved alt om virksomheden. Sørg for at du altid er opdateret på hvilke tiltag virksomheden tager, så du er klar til at tage aktion hvis aktien pludselige begynder at dykke. Det er samtidig en god idé at tage en beslutning om hvornår du vil sælge aktierne igen, det kan f.eks. være hvis den falder med 10%.
Det handler selvfølgelig om at få et godt udbytte uanset om du har aktier i Mærsk eller andre virksomheder, og for at opnå det bliver du også nødt til at være opmærksom på voksende virksomheder, der kunne have potentiale at investere i.

Under

Det kan også være at du selv er indehaver af en virksomhed, som er i gang med en rivende udvikling. Det kan i denne sammenhæng være at du er i gang med at tage din virksomhed internationalt, og med det kommer der selvfølgelig rigtig mange parametre du skal tage højde for. Hos eTranslate har de specialiseret sig i at foretage professionelle oversættelser både af hjemmesider og andre tekster, så du kan være helt sikker på at dit budskab ikke bliver ”Lost in translation”. Det er yderst vigtigt at fremstå så professionel som muligt, også på skrift, når du skal kontakte nye leverandører eller forhandlere i det pågældende land.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt