FinansBureauet

Købesum: Danskernes boligforbrug steg i maj

En ny opgørelse fra Boligsiden viser, at danskerne brugte knap 1,3 milliarder kroner mere på boligkøb i maj end i den foregående april måned.

Danskerne købte bolig for 21,5 milliarder kroner i maj måned, viser en ny opgørelse fra Boligsiden. 

Det svarer til, at der i gennemsnit blev brugt lidt over 2,7 millioner kroner på hver af de bolighandler, der blev indgået i maj.

Samtidig betyder det, at danskernes boligforbrug steg med 6,3 procent i maj sammenlignet med april, hvilket svarer til knap 1,3 milliarder.

”Danskernes månedlige boligforbrug var i dette års maj måned på sit højeste siden marts 2022. Dengang levede boligmarkedet stadig højt på den gyldne tid under coronaårene, så at vi nu er tilbage på et så højt niveau, vidner om, at der i overvejende grad er blevet rettet op på de prisfald og den nedgang i handelsaktiviteten, som vi især så i løbet af sidste år og i sidste halvår af 2022,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Forklaringen er naturligvis, at den økonomiske situation blandt danskerne og samfundet generelt er blevet forbedret væsentligt i løbet af den seneste tid; Renten er faldet, og mange er i beskæftigelse, ligesom mange også har fået lønstigninger og har opbygget nogle forholdsvis store opsparinger. Det bidrager til en optimisme på boligmarkedet, som gør, at flere køber bolig – i mange tilfælde for et højt beløb – og det bidrager jo samlet set til, at købesummen stiger.”

Gælder for samtlige af de store boligtyper

Danskerne brugte både flere penge på huse, ejerlejligheder og sommerhuse i maj end i april.

Starter vi med husene, brugte danskerne i alt 13,5 milliarder kroner på huskøb i maj, som er 5,4 procent mere end i april. Samtidig betyder det, at der i gennemsnit blev brugt lidt over 2,8 millioner kroner på hvert huskøb i maj.

For ejerlejlighederne lyder købesummen i maj på lige knap 5 milliarder kroner, hvilket er ni procent mere end i april. Det svarer til, at hver lejlighed, der blev solgt i maj, i gennemsnit kostede 3,4 millioner kroner.

Købesummen for sommerhusene landede på 1,8 milliarder kroner, som er 5,7 procent mere end i april. Således blev sommerhuse i gennemsnit solgt for knap 1,9 millioner kroner i maj.  

Købesum maj 2024:

Boligtype

Købesum maj 2024

Månedlig ændring (pct.)

Gns. pris pr. handel (kr.)

Villaer og rækkehuse

         13.488.449.706

5,4%

                  2.825.989

Ejerlejligheder

           4.988.112.678

9,0%

                  3.423.550

Sommerhuse

           1.820.673.328

5,7%

                        1.884.755

Alle boligtyper*

         21.489.550.992

6,3%

                        2.737.522

Tabellen viser det beløb, som blev brugt på boligkøb i Danmark i maj 2024. Dertil fremgår ændringen i procent, når dette sammenholdes med købesummen for april 2024 (månedlig ændring). Af tabellen fremgår også, hvad boliger i gennemsnit blev solgt for i maj (gns. pris pr. handel). *Alle boligtyper dækker over købesummen for det samlede boligsalg af boligtyperne villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde, villalejligheder og lystejendomme

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce