FinansBureauet

Køb vækstaktierne når de er blevet til valueaktier

Vækstaktierne løber som regel med al opmærksomhed på aktiemarkederne. Men de fleste gode vækstselskaber bliver på et tidspunkt til valueaktier. Og det gør dem ikke til dårligere køb. Her er 3 af de bedste af slagsen.

Køb vækstaktierne når de er blevet til valueaktier

Microsoft

Det er efterhånden rigtig mange år siden, at Microsoft har været til at komme i nærheden af rent prismæssigt. I mange år havde den prædikat af vækstaktie, og blev handlet til en pris som afspejlede dette. Men størrelsen indhentede selskabet, og et par dårlige produkter senere var en del af glansen gået af selskabet. Det kostede på aktiekursen, men da selskabet stadig tjener penge som skidt, er aktien pludselig blevet billig målt på nøgletal. Den handles i øjeblikket til en price/earning på omkring 10, og det er meget billigt for et selskab af Microsofts kaliber. Ikke mindst da selskabet på det seneste har lanceret nogle succesfulde Windows og Office programmer. Det direkte afkast er på 2,5%, og det giver alt i alt et selskab med et fornuftigt kurspotentiale og et fornuftigt løbende afkast. Det kan meget vel tænkes, at der aldrig kommer et bedre tidspunkt end netop nu til at købe aktier i Microsoft.

Hess Corporation

Det er næppe forbigået nogens opmærksomhed, at olie- og benzinpriserne er steget. Aktiemarkederne har også lagt mærke til det, og sendt kursen i vejret på mange energiselskaber. Det gør det svært at finde valueaktierne i sektoren som helhed. Men der findes dog enkelte selskaber, som stadig synes attraktivt prisfastsatte. Et af de selskaber er Hess Corporation. Selskabet handles til en price/earning (forward) på omkring 12, og en price/earnings to growth på kun 0,6. Sidste kvartals regnskab viste en stigning i earning per share på 11 %, men faldt alligevel på regnskabet, da markedet tilsyneladende forventede endnu mere. Det gør selskabet til et attraktivt køb netop nu.

Intel

Intel er en aktie som aktiemarkederne tilsyneladende elsker at hade. Selskabet gør alting rigtigt regnskab efter regnskab, og alligevel rykker aktien ingen vegne. Som konsekvens handles aktien til en price/earning på omkring 10, og selskabet er billigere end konkurrenterne på stort set alle nøgletal man kan komme i tanke om, og har højere profitmargin og mindre gæld. Selskabet havde et fantastisk år 2010, og er endnu mere optimistiske med hensyn til indeværende år, som de regner med vil bringe den højeste indtjening nogensinde i selskabets historie. Selskabet bliver billigere og billigere målt på nøgletal. Det eneste nøgletal som stiger er dividende udbetalingen, og det direkte afkast ligger nu på næsten 3,5 %. En hele vejen igennem fantastisk valueaktie.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce