FinansBureauet

Køb trygt aktier i Tryg

Oversvømmelses- og stormskader har bevirket travlhed hos forsikringsselskaberne. Men stik imod gængs opfattelse, er høje skadesudbetalinger til gavn, og ikke til skade for forsikringsselskaberne, og især Tryg Forsikring ser ud til at gå nogle gode år i møde.

Køb trygt aktier i Tryg

Den seneste tids mange oversvømmelses- og stormskader vil givetvis få mange til at tro, at køb af forsikringsaktier er et dårligt valg netop nu. For skaderne betyder store udbetalinger, og dermed udhules indtjeningen i forsikringsselskaberne.

Men imidlertid forholder det sig ikke sådan. Argumentet om at de højere erstatningsudbetalinger belaster bundlinjen er ganske vist helt korrekt. Men det er kun en lille del af det samlede billede. For skadesudbetalinger er meget vigtige for forsikringsselskabers overlevelse. Hvis der aldrig sker nogen skader, glemmer folk behovet for forsikringer, og forsikringsselskabernes indtjening falder. Mens store skadesudbetalinger, som eksempelvis i forbindelse med de store storm- og oversvømmelsesskader i indeværende år, gør det muligt for forsikringsselskaberne at hæve præmierne og dermed forbedre indtjeningen i årene fremover.

Så år 2011 har faktisk været et ganske glimrende år for forsikringsselskaberne. Men det er ikke ensbetydende med at alle forsikringsselskaber er lige gode køb her og nu. Topdanmark fremstår som det mest veldrevne selskab med en lav combined ratio - og derfor også umiddelbart det selskab med det mindste potentiale. Alm. Brand Forsikring tynges af deres ejerskab af Alm. Brand Bank, der meget vel kan ende med at blive overtaget af Finansiel Stabilitet. Det efterlader Tryg Forsikring alene tilbage på scenen, som et selskab uden lig i lasten, og med potentiale til yderligere forbedringer i forsikringsdriften - og dermed også i indtjeningen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce