Køb sommerhuse med 50 procents rabat
Sommerhusmarkedet er i bedring, men der er stadig lang vej op til tidligere tiders priser. Det giver mulighed for gode handler netop nu
Højsæsonen for sommerhussalg er i fuld gang. Men selvom priserne er begyndt at stige igen, så er der lang vej op til tidligere tiders priser. I mange af landets kommuner er det således fortsat muligt at købe sommerhuse til halvdelen af, hvad de kostede, da markedet toppede tilbage i tredje kvartal 2007. Det viser en undersøgelse over prisudviklingen i de 37 største sommerhuskommuner, som RealMæglerne Holding A/S har lavet på baggrund af tal fra Realkreditrådet.
Hvis man længe har stået på sidelinjen og overvejet at springe med på sommerhusvognen, virker tidpunktet meget opportunt netop nu. På landsplan ligger kvadratmeterpriserne for sommerhuse således stadig 25,9 procent lavere end i 3. kvartal 2007, hvor priserne toppede. ”Mange købere har ventet på at priserne skulle nå en bund og det er nu sket. Derfor vil mange kommende sommerhuskøbere gøre gode handler i denne sommer. De får sol, natur og gode familieoplevelser til en rigtig god pris”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S.
Lolland har både æren af at være den kommune, hvor priserne er faldet mest, og hvor kvadratmeterpriserne er lavest. 52,7 procent er priserne faldet siden de toppede tilbage i tredje kvartal 2007. Og det gør, med en kvadratmeterpris på 6571 kr., kommunen til landets billigste at købe sommerhus i.
På listen over største prisfald følger Helsingør Kommune lige i hælene på Lolland Kommune med et prisfald på 52%. Et prisfald som har stødt kommunen fra tronen som landets dyreste sommerhuskommune. Helsingør kommune huser ellers nogle af landets mest eksklusive sommerhusområder, såsom Hornbæk og Ålsgårde. Områder som er udprægede liebhaverområder, og som sådant følsomme overfor de økonomiske konjunkturer, hvorfor finanskrisen har gjort særligt ondt her. Men så meget desto større er potentialet for prisstigninger også netop her.
De sjællandske kommuner er generelt godt repræsenteret på listen over de største prisfald, hvorimod mange af de jyske kommuner har klaret skærene langt bedre. At prisfaldene generelt har været mindre i mange jyske kommuner, kan forklares med sammenhængen mellem boligpriserne og de potentielle udlejningsindtægter. Udlejningspotentialet for sommerhuse er større i mange jyske kommuner, og det holder hånden under priserne i turbulente tider og sikrer en mere stabil prisudvikling.