FinansBureauet

Køb sommerhus i december

Det er billigst at købe sommerhus i december. Det viser undersøgelse fra RealMæglerne Holding A/S. Og det kan være ekstra attraktivt at købe sommerhus i december i år, da en ny planlov fra januar 2017 kan medføre øget efterspørgsel og stigende priser til næste år.

Vinteren står for døren, og da interessen for sommerhuse har det med at falde proportionalt med udendørstemperaturen, er det ensbetydende med lavsæson for sommerhussalget. Men vinterens komme er også ensbetydende med muligheden for at gøre en god sommerhushandel, da sommerhuse handles til de laveste kvadratmeterpriser i december måned. Det viser en undersøgelse fra RealMæglerne på baggrund af data fra boligsiden.dk

Undersøgelsen har sammenlignet kvadratmeterpriserne på samtlige sommerhuse solgt måned for måned siden 2014. Og Ifølge undersøgelsen er juni, med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 14.592 kr., den dyreste måned at købe sommerhus i, mens december, med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 13.870 kr., som nævnt er den billigste måned. En forskel på knap fem procent.

”Resultatet af undersøgelsen falder helt i tråd med hvad man ville forvente. Ved at lukrere på sommerhusejernes utålmodighed og udskyde købet af sommerhus fra sommermånederne til vintermånederne, er der penge at spare. Og december måned er den bedste af dem alle til at sikre sig drømmehuset til en favorabel pris”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S.

Faldende priser på sommerhuse og lavere finansieringsomkostninger gennem de senere år har betydet, at drømmen om et sommerhus er blevet langt billigere at indfri. Men mange potentielle købere har ikke desto mindre alligevel holdt sig tilbage, i håb om at priserne ville falde yderligere.

Men nu er køberinteressen begyndt at vende tilbage, og priserne atter begyndt at stige. Ifølge det seneste markedsindeks fra boligsiden.dk er priserne på sommerhuse steget med to procent det sidste år. ”Farven er ved at vende tilbage i kinderne på sommerhusmarkedet. Og med implementeringen af den nye planlov fra januar 2017, vil efterspørgslen efter og priserne på sommerhuse kunne stige yderligere i de kommende år. Så december måned i indeværende år kan være sidste chance for at gøre en særlig god handel”, fortæller CEO Preben Angelo fra RealMæglerne Holding A/S.

Den nye planlov åbner blandt andet op for at pensionister fremover kun skal have ejet et sommerhus i et år for at kunne få tilladelse til at benytte det til helårsbeboelse. Det er væsentlig kortere tid end i dag, hvor der som udgangspunkt er et krav om ejerskab i 8 år, før en sådan tilladelse vil kunne gives.  Helt konkret er det førtidspensionister, efterlønsmodtagere, folkepensionister, modtagere af fleksydelse samt folk på 60 år og derover, der er er gået på pension, som kan få glæde af den nye lov, som træder i kraft i januar 2017. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt