FinansBureauet

Køb Jyske Bank efter kursfald

Aktiekursen på Jyske bank aktier er sendt til bunds ovenpå en fondsbørsmeddelelse om udsigt til et underskud på 209 millioner kroner. Men underskuddet skyldes kun et lettere paranoidt Finanstilsyn, og kursfaldet er en god anledning til at købe aktier i banken.

Køb Jyske Bank efter kursfald

Nye retningsliner fra Finanstilsynet om nedskrivninger på ejendomme koster Jyske Bank en nedskrivning på 900 millioner kroner og resulterer i, at banken må fremvise et underskud på godt 200 millioner kroner ved næste regnskabsaflæggelse. Det fortæller Jyske Bank i dag i en fondsbørsmeddelelse. Og reaktionen er da heller ikke udeblevet på aktiemarkederne, som har sendt kursen sydpå.  Det regnskabsmæssige tab fordeler sig på 540 mio. kr. i ekstraordinære nedskrivninger på udlån og ca. 360 mio. kr. på kursreguleringer vedrørende kunders rentesikring, forstærket af den faldende rente i 2. kvartal 2012.

Uden de ekstraordinære nedskrivninger, forårsaget at nye strenge retningslinjer fra Finanstilsynet, ville resultatet altså have været positivt.  Havde det ikke været for de skærpede regler, ville halvårs-resultatet før skat være landet på 691 mio. kr., hvilket ville have været det største siden 1. halvår 2008.

Og den underliggende drift ser bedre ud end længe. Jyske Banks basisindtjening er steget 28 pct. i forhold til samme periode i fjor, mens netto rente- og gebyrindtægterne er steget 11 pct., andre driftsindtægter er steget 15 pct. og indtægter fra leasingaktiviteter er steget 107 pct.

Under normale omstændigheder ville aktien være steget kraftigt på disse tal. Men takket være Finanstilsynet, faldt aktien altså i kølvandet på meddelelsen. Og det bør man benytte som en kærkommen lejlighed til at købe op i aktien.  

Disclosure: Claus Forrai ejer på tidspunktet for offentliggørelsen af artiklen ikke aktier i Jyske Bank, men vil muligvis købe efterfølgende. Tidshorisonten for investeringen kan være både kort og lang.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce