FinansBureauet

Kan det betale sig at lease en bil i 2020?

Dette indhold er sponsoreret


Et af de spørgsmål, der presser sig allermest på, når danskerne køber biler i 2020 er finansieringsformen. Hvordan skal man finansiere bilen, og skal man købe bilen eller blot lease en? Leasing af bil, kan der være mange fordele i, og det er dem vi forsøger, at give dig et indblik i, i denne artikel. Vi kigger nemlig på, om det kan betale sig at lease en bil i 2020 eller om det er bedre at finansiere den gennem banklån. Der er nemlig en stor forskel mellem de to finansieringsformer, og derfor kigger vi her i artiklen på om det kan betale sig at lease en bil. Hvis du derfor går og overvejer, hvorvidt du skal lease eller købe bilen, så skal du helt sikkert læse med her. Du kan nemlig blive meget klogere på, hvad leasing er, hvordan det hænger sammen, og hvordan det adskiller sig fra at købe en bil. Vi går igennem alle fordelene og kigger på, hvorfor du måske burde overveje at lease din næste bil. 

Skal jeg købe eller lease?

Skal jeg købe eller lease min næste bil er et spørgsmål mange danskere stiller sig selv, når det er tid til at skifte den gamle benzinsluger ud. Grundlæggende er der to store forskelle mellem køb og leasing af biler - nemlig pengebindingen og ejerskabsforholdet på bilen. Ved køb af en bil ejer du bilen 100 % uanset om du finansiere den gennem banklån eller betaler bilen kontant. Ved leasing, betaler du teknisk set bare for at bruge bilen i x antal måneder, som står i leasingkontrakten. Det betyder, at du betaler en førstegangsydelse og derefter en månedlig ydelse på et bestemt beløb for brugsretten til bilen. Du skal altså ikke ud og finansiere mange penge, da du reelt set bare kan aflevere bilen efter endt leasingaftale. Derfor er pengebindingen og ejerskabsforholdet de to skelsættende forskelle mellem køb og leasing af bil.

Fordele ved leasing i Danmark

Der er faktisk en del fordele ved at lease en bil i Danmark. Først og fremmest har vi allerede dækket, at du ikke behøver punge ud med den helt store sparegris, når du skal have et nyt køretøj. Du betaler nemlig kun en førstegangsydelse samt en månedlig ydelse for brugsretten til bilen. Derudover er serviceeftersyn, forsikringer, værkstedsregninger og andet, der skal laves på bilen ikke dit ansvar, men leasingselskabets ansvar, medmindre andet fremgår af din leasingkontrakt. Du skal således kun betale for brændstof og de andre ydelser for at lease en bil. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt