FinansBureauet

Kan afbetaling være det rigtige at gøre?

At købe varer på afbetaling er ikke et nyt fænomen, men det har stadig et lidt blakket ry, hvilket vi med denne artikel vil forsøge at ændre. Det at købe på afbetaling er nemlig ikke nødvendigvis en ulempe og det behøver ikke at være en dyrere løsning, som hvis du blot købte den til fuld pris i forretningen. 

Som følge af en markant stigende popularitet, så er det en betalingsmulighed som flere og flere webshops i dag tilbyder. Dette er ofte gennem betalingsløsninger som ViaBill, som altid tilbyder at dele dit køb op over x antal måneder, endda uden at det koster dig ekstra i renter og gebyr. Denne stigende trend for at købe på afbetaling har betydet, at du i dag kan benytte dig af afbetaling på flere tusinde af danske webshops – endda også hos udvalgte fysiske forhandlere, hvor det dog typisk er på større produkter som møbler, hårdhvidevarer mv. som dog ofte også kommer med et mindre gebyr. 

At det ikke nødvendigvis koster dig en masse ekstra i renter og gebyr gør det rigtig attraktivt at få anskaffet sig nødvendige ting eller blot gøre det mere overkommeligt, så det ikke skal lave et stort hul på kontoen, hvor produktet skal købes, så der er bestemt en række fordele med afbetaling. 

Hvis du gerne vil undgå renter og gebyr, så kan det være en fordel at kigge efter webshops, som tilbyder afbetaling med ViaBill eller det også velkendte Klarna. 

Du kan her finde ViaBill butikker

Disse fordele kan du benytte dig af

Ved at købe dine varer på afbetaling, så opnår du nogle fordele, som du ikke ville hvis du blot købte produktet med det samme. 
At dele betalingen op kan være en kæmpe fordel. Du kan på denne måde dele betalingen op i mindre bidder, som du i mange tilfælde selv bestemmer størrelsen af. Om du er til afbetaling over 10 eller 30 måneder, er op til dig – men det er en fantastisk mulighed.  

Hvis du f.eks. står og skal købe en bærbar computer på afbetaling eller en ny vaskemaskine, så kan det nemlig være rart at få dette beløb delt op over nogle måneder. Dette gør sig især gældende med denne type af produkter, som man i mange tilfælde i stor grad er afhængige af. 

En anden mærkbar fordel er, at du kan betale af i det tempo som matcher din økonomi. 10 eller 48 måneder kan passe til den ene, men ikke til den anden, hvorfor at det er en skøn fordel, at du kan lave en aftale med kreditgiver, som passer perfekt til din økonomi. Hvis du kan klare afbetalingen over 8 måneder, så kan du selvfølgelig lige så godt det, men det kan også være, at du har behov for at få betalingen delt op over flere måneder, så kan du altså nemt få det tilpasset netop dit rådighedsbeløb.

Hvor og hvad kan du købe på afbetaling? 

Den stigende popularitet omkring afbetaling gør, at det efterhånden er muligt at købe lidt af hvert på afbetaling. Det er ikke kun elektronik og dyre produkter som kan købes på afbetaling, du kan også finde alt fra smykker til sko på afbetaling. Men kan det så gå at købe forholdsvis billige produkter på afbetaling? Det kan det faktisk godt, netop fordi at det hos mange udbydere er både rente- og gebyrfrit. Så hvis du ønsker at betale dit smykke til 100 kroner over 24 måneder, så er dette faktisk muligt. Du kan med andre ord sige, at det ikke er beløbets størrelse, som har betydning for om et produkt kan købes på afbetaling eller ej. 

Du kan også finde andre produkter på afbetaling, hvor det blandt andet med online supermarkeder og madtjenester er blevet muligt at købe både mad og takeaway på afbetaling. F.eks. tilbyder just-eat at udsætte betalingen eller dele den op. 

I teorien er det kun fantasien som sætter grænser for hvad du kan købe på afbetaling, men du bør selvfølgelig overveje at lægge et budget hvis du køber mange produkter på afbetaling, således at du kender dine månedlige udgifter. Det kan ydermere også være en fordel at læse lidt op på ÅOP, således at du ikke ender med at købe noget på afbetaling, som løber op og bliver markant dyrere, end hvis du havde købt det til prisen. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt