Juridisk bistand til selskabsret
Selskabsret dækker alt, hvad der har med selskabers juridiske forhold at gøre. De mange komplekse regler kan være en jungle at finde rundt i. Det kan derfor være godt givet ud at indhente ekstern juridisk bistand, hvis man har eller skal stifte et selskab.
Den juridiske bistand er en fordel til gennemførelsen af selskabsstiftelse, fusioner og spaltning, afholdelse af generalforsamling, ændringer i vedtægterne eller udarbejdelse af ejeraftaler.
Er du en iværksætter og vil starte ny virksomhed?
Du bør gøre dig nogle grundige overvejelser omkring dit valg af selskabs- og virksomhedsform, inden du opretter dit selskab eller din virksomhed.
Der kan være både fordele og ulemper ved de forskellige selskabs- og virksomhedsformer. F.eks. skal du indskyde en startkapital i et ApS og A/S på henholdsvis 40.000 kr. og 400.000 kr., og desuden hæfter du ikke personligt. Derimod er det gratis at oprette en enkeltmandsvirksomhed, men her hæfter du med din personlige formue.
Er I flere, der vil starte virksomhed sammen?
Hvis du og din kompagnon har eller skal stifte et selskab sammen, bør I få udarbejdet en ejeraftale. Ejeraftalen regulerer det indbyrdes forhold mellem jer som ejere. I kender måske en ejeraftale som en aktionæroverenskomst eller anpartshaveroverenskomst.
Da selskabsloven alene regulerer forholdet mellem selskabet og ejerne, er det op til jer selv at blive enige om selskabets drift. Det kan derfor være en god idé at få udfærdiget en ejeraftale, som kan forebygge eventuelle konflikter.
Hvis I ikke allerede har fået lavet en ejeraftale, så bør I gøre det hurtigst muligt i samarbejde med en kompetent selskabsadvokat. Hvis der ikke er styr på de indbyrdes forhold, kan det få alvorlige og dyre konsekvenser for jer og selskabet.
Kompetent og juridisk rådgivning
Som erhvervsdrivende kan det være svært at holde overblikket og holde styr på de mange regler. En kompetent og juridisk rådgivning kan hjælpe dig/jer med at løse de mange forskelligartede og svære juridiske konflikter, der opstår i løbet af et selskabs levetid.
Du bør, som læser, ikke lade artiklen stå alene i forhold til konkrete, juridiske problemer, men derimod søge individuel rådgivning i form af at konsultere en advokat. Vær også opmærksom på, at artiklen kan være forældet, også efter ganske kort tid f.eks. på grund af praksisændringer eller på grund af ændret lovgivning.