FinansBureauet

Julegavehit kan koste dyrt

Segboardet er spået til at blive det helt store julegavehit, men hvis uheldet er ude, kan det vise sig at blive en dyr fornøjelse. Det fortæller ADVODAN

Julegavehit kan koste dyrt

Mange har spået segboardet til at blive dette års helt store julegavehit, og selvom Trafik- og Byggestyrelsen for nyligt har meldt ud, at det er ulovligt at benytte segboardet på offentlig vej, tyder meget på, at det rullende bræt alligevel vil finde sin vej ind under en hel del juletræer.

Husk nu forsikringerne

Selv hvis du holder dig til reglerne og udelukkende benytter segboardet på privat vej, kan det imidlertid ende med at blive en dyr fornøjelse. Det skyldes, at du kan gøres ansvarlig for skader, som du pådrager andre. Det vil med andre ord sige, at hvis du ikke har helt styr på balancen eller får for meget fart på køretøjet og kommer til at påkøre en anden, som derved pådrager sig en skade, så risikerer du at hænge på det rent økonomisk.

- I praksis vil det være din ansvarsforsikring, der går ind og dækker, men lige præcis blandt unge som udgør en del af segboardets målgruppe, er der desværre en del, der ikke har en ansvarsforsikring. Typisk fordi de vælger deres indboforsikring fra uden at vide, at der i indboforsikringen også ligger en ansvarsforsikring, forklarer advokat Berit Møller Lenschow fra ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af ADVODAN.

Uden en ansvarsforsikring skal du selv betale erstatningen til den skadelidte, og hvis vedkommende eksempelvis får en méngrad på 5 % samt et erhvervsevnetab, vil erstatningsbeløbet hurtigt nærme sig en kvart million, så det er bestemt ikke småpenge, der er tale om.

- Jeg mener ikke, at man skal afstå fra alle fornøjelser, der er forbundet med en risiko, men med almindelig sund fornuft når man også langt, lyder det fra advokaten, der afslutningsvist råder til, at man sikrer sig, at man er dækket ind af såvel en ansvarsforsikring som en ulykkesforsikring. Hvis du vælter på din segboard og selv kommer til skade, er det nemlig din ulykkesforsikring, der dækker din skade.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce