FinansBureauet

Jaguar og Land Rover introducerer Test Spots

Med udsigt til et 2018, hvor antallet af solgte Jaguar og Land Rover i Danmark bliver større end nogensinde, afprøver man nu såkaldte Test Spots. Her kan man prøvekøre udvalgte Jaguar og Land Rover modeller.

Jaguar og Land Rover har store ambitioner – også i Danmark - hvor man har fuld fokus på at fortsætte den markante vækst, der for alvor tog fart i 2016 med i alt 349 solgte biler. Væksten fortsatte i 2017. Med et salg på 537 enheder var det en stigning på 42 procent på Jaguar og 81 procent for Land Rover i forhold til året før. Men ambitionerne er større og væksten fortsætter.

I årets første tre måneder er der således allerede bestilt 309 biler – og fremskriver man ordreindtaget kommer man på den anden side af 1000 solgte biler i 2018.

Det sætter naturligvis et vist pres på de to danske Jaguar Land Rover forhandlere, British MotorGroup, der holder til i henholdsvis Aarhus og Birkerød. Derfor introducerer Jaguar Land Rover nu ideen om Test Spots, hvor man decentralt kan prøvekøre udvalgte Jaguar og Land Rover modeller.

”Interessen for både Jaguar og Land Rover er øget kraftigt de seneste par år, hvilket blandt andet viser sig i langt flere prøvekørsler hos vores to forhandlere. Med den store interesse, er vi er overbeviste om, at der er et stort potentiale i at være flere steder og være mere tilgængelige. Derfor afprøver vi nu ideen om Test Spots, hvor man kan prøve vores biler – et Test Spot, der altså ikke ligger hos en autoriseret forhandler”, siger direktør Michael Lund fra Jaguar Land Rover Danmark.

Forsøger trekantområdet først

I første omgang tester man konceptet i trekantområdet i henholdsvis Kolding og Vejle. I Kolding er det hos GT–Biler, der i forvejen er autoriseret Jaguar og Land Rover serviceværksted. Og i Vejle vil udleveringen af prøvebiler ske gennem My Garage, der specialisere sig i salg, service og opbevaring af eksklusive biler.

”Trekantområdet er et vækstområde. Derfor har vi valgt, at det er her at vi forsøger konceptet første gang. Man booker tid online til en prøvetur, og vi tror, det kan være med til at give vores kunder en endnu bedre oplevelse, samtidig med at vi kommer ud til kunder, der ikke ønsker eller har mulighed for at køre til enten København eller Aarhus for at prøve vores biler”, siger Michael Lund.

I første omgang vil det være muligt at booke prøveture på Jaguar XE, XF, E-PACE, F-PACE og Land Rover Discovery Sport, samt Range Rover Evoque. Og det udvalg har sin helt naturlige forklaring. Det er nemlig de biler, der er størst efterspørgsel på, når kunderne booker prøveture hos forhandlerne.

De kommende Test Spots erstatter ikke det forhandlernet som Jaguar Land Rover har meldt ud med tiden skal udvides i Danmark, understreger Michael Lund

”Vi investerer markant i forhandlerudvikling. I København vil British MotorGroup snart begynde at bygge helt nyt domicil i Gladsaxe, og vi har kommunikeret, at vi skal have et par forhandlere mere i Danmark end tilfældet er nu. Men det er en proces, der tager tid. Og da vi hele tiden har fokus på at optimere vores salg og øge kundetilfredsheden, er dette er et supplement, og en måde nemt og hurtigt at komme i kontakt med kunderne”, siger Michael Lund.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt