FinansBureauet

iPhone XS, XS Max og XR er landet

Der er mange delte meninger om Apple, men hvad de fleste dog er rørende enige om er, at Apples produkter er lækre og moderigtige – også selvom de sjældent opfinder dybe tallerkener. De klart mest populære Apple produkter er iPhones, og nu er der hele 3 nye af slagsen at vælge i mellem.

iPhone XS Max - det nye ”flagskib” fra Apple

Man hører ofte om såkaldte ”flagskibe”, når man taler forretning og branding. Det kan være udtryk for store butikker eller hæderkronede produkter. I dette tilfælde er det sidstnævnte, der gør sig gældende. For selvom Apple har lanceret 3 nye iPhones, er det i høj grad

iPhone XS Max som løber med opmærksomheden.

Som sagt er Apple – ifølge kritikere – ikke specielt langt fremme i skoene når det gælder ny, banebrydende teknologi. De læner sig meget op ad allerede afprøvet hardware, hvilket vil sige, at det sjældent er decideret ”cutting edge”, når Apple lancerer nye produkter.

Men til forskel fra stort set alle andre, har Apple en umådelig evne til at brande sig selv og sine produkter på en helt ekstraordinær fed måde.
Og så er det selvfølgelig heller ikke helt ubetydeligt, at Apple kærer sig meget om byggekvaliteten af alt de laver – lige fra Apple Pen til Mac Book Pro. Det er bygget i en ekstraordinært lækker kvalitet, og det samme gælder for deres iPhones.

Kvaliteten af produkterne, sammenholdt med en filosofi om, at det skal være nemt og intuitivt at bruge dem gør, at Apple gang på gang sætter salgsrekorder. Det er i højere grad et spørgsmål om masseappel end benhårde specifikationer og stresstests af deres hardware.

Således er den nye flagskibs-iPhone, iPhone XS Max da heller ikke decideret markedsrevolutionerende når vi ser på indmaden, men det er heller ikke sikkert det er så afgørende.

Apple er gode til branding og til at gøre teknologi mainstream. Og så er de hovedsageligt fokuserede på, at deres produkter skal være designpionere. Apple sætter meget ofte standarden i forhold til udformning af vores gadgets – som f.eks. da iPhone X kom i handlen sidste år, og vi (verden) for alvor blev introduceret til ”the nudge” (den lille sorte bjælke i toppen af skærmen). Nogen elsker den, andre hader den, men ikke desto mindre er denne type displays blevet mere og mere almindelige – ja, næsten uundgåelige – og det er uden tvivl Apple, der har været med til at gøre den type displays mainstream og acceptable i den brede offentligheds øjne.

Prisen er skruet op

Den nye topmodel, iPhone XS Max kommer i tre varianter på hhv. 64, 256 eller 512GB hukommelse. Priserne spænder i denne model fra 9800 til 13000 kroner, hvilket er den dyreste iPhone nogensinde.

Den store OLED-skærm gør forskellen

iPhone XS Max er uomtvisteligt en lækker sag af en telefon, og den helt store forskel er det massive edge-to-edge display på 6,5”, hvilket er det største iPhone-display nogensinde. Ikke at forveksle med den største iPhone nogensinde, da den forrige iPhone 8 Plus faktisk var fysisk større, men fordi den nye skærmteknologi er kant-til-kant, så er selve skærmen nu større.

Der er dog ingen tvivl om, at Apple-fans verden over formentlig vil elske de nye spillere, iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR ubetinget, mens kritikere formentlig vil føle, at det er gammel vin på nye flasker.

Sådan vil den uendelige fejde mellem Android og IOS formentlig være altid.

Apple og iPhones sidder tungt på markedet - meget tungt!

Der er ingen tvivl om, at Apple er verdens mest populære smartphoneproducent. Hvis man ser på salgstallene fra første kvartal i 2018 er det tydeligt, at iPhones generelt er mere populære end sine konkurrenter – og faktisk en hel del mere populære!

Salgstallene fra første kvartal i 2018 viser, at iPhone X er verdens mest solgte mobiltelefon, med 16.000.000 solgte enheder på globalt plan. På andenpladsen kommer iPhone 8 med 12.500.000 enheder, mens iPhone 8 Plus og iPhone 7 indtager hhv. 3. og 4. pladsen med hhv. 8.300.000 og 5.600.000 solgte enheder. Det viser tal fra ”Apple Insider”.

Hvis vi sammenholder disse tal med det samlede salg af mobiltelefoner – fra alle mærker og producenter på verdensplan – betyder det, at førnævnte iPhones tilsammen står for hele 12,2% af det samlede salg.
Det må siges at være en anseelig andel af et hårdt og konkurrencepræget marked.

Forventninger til de nye iPhones?

Det er svært at drage endegyldige konklusioner på baggrund af fordums salgstal, men noget kunne tyde på, at prisen ikke er helt så afgørende som man måske skulle tro. I hvert fald var iPhone X den dyreste serieproducerede smartphone på markedet da den kom i september 2017, men alligevel ligger den på en solid førsteplads i statistikkerne.

Hvorvidt det samme vil gøre sig gældende for Apples nye topmodel, iPhone XS Max, er svært at spå om - men det er bestemt ikke utænkeligt.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt