FinansBureauet

Interessen for boligkøb i landdistrikterne stiger

Der er sommerstemning på boligmarkedet, hvor interessen for realkreditlån til boligkøb er stor. Særligt undersøger flere danskere nu muligheden for at købe bolig i landdistrikterne, hvor mange af landets sommerhuse ligger. Antallet af lånetilbud til boliger i landdistrikterne steg med ca. 30 pct. i juli sammenlignet med juli sidste år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Danskerne har i højere grad benyttet denne sommer til at indhente tilbud på realkreditlån til køb af bolig. I juli blev der indhentet 8.834 tilbud til boligkøb. Det er knap 19 pct. flere end i samme måned sidste år.

”På trods af at corona-krisen har skabt usikkerhed i mange danskeres økonomi, er mange på jagt efter en ny bolig eller et nyt sommerhus. Mange af os har valgt at holde ferie herhjemme denne sommer, og så kan et nyt sommerhus være en attraktiv mulighed,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

I juli indhentede danskerne lidt over 3.000 lånetilbud til køb af bolig i et landdistriktsområde. Det er knap 694 flere lånetilbud end i juli sidste år, svarende til en stigning på knap 30 pct. Tilsvarende blev der indhentet godt 4.300 lånetilbud til boligkøb i bykommunerne. Det er 471 flere lånetilbud end for et år siden, svarende til en stigning på godt 12 pct.

”Interessen for sommerhuse har været stor de seneste måneder. Og da mange sommerhuse ligger i landdistriktsområder, kan det forklare, at der hentes flere lånetilbud til boligkøb her,” siger Ane Arnth Jensen og forsætter:

”Derudover kan de mange timer tilbragt hjemme under corona-krisen have medvirket til, at flere nu ser værdi i at have mere luft og plads omkring sig og derfor søger bolig lidt uden for byerne.”

I alt indhentede danskere og virksomheder 31.858 lånetilbud på realkreditlån i juli. Det er 16.970 færre end i juli sidste år. Det lavere antal skal ses i lyset af konverteringsbølgerne, som skyllede ind over Danmark i 2019. I juli blev der indhentet 20.398 tilbud på tillægslån eller til omlægning af realkreditlån. Det er 47 pct. færre end for et år siden

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce