FinansBureauet

Inden du starter seniortilværelsen

At tage hul på et nyt kapitel i ens liv indebærer som regel en masse ændringer, både rent praktisk og rent livsstilsmæssigt. Det er ikke anderledes, når du stopper på arbejdsmarkedet og starter din seniortilværelse. Pludselig har du en masse tid mellem hænderne, som du skal finde ud af, hvad du vil bruge på, men inden du når så langt, er der en ting eller to, som skal ordnes og tage hånd om. Til at hjælpe dig godt på vej med det er der her lavet en kort guide eller oversigt, der hjælper dig med at tage godt hul på seniortilværelsen.

God pension

Pension og pensionsalder er udsat for meget snak og debat i disse tider, hvor det diskuteres, hvorvidt alderen skal sænkes eller hæves, og hvor stort et tilskud skatten skal bidrage med. Pension i Danmark er med andre ord en forholdsvis usikker størrelse, og det er derfor vigtigt, at du har helt styr på din private pension, så du kan forsørge dig selv i din alderdom. De fleste i den generation, som går på pension i disse år, har allerede godt styr på pensionen, men har du ikke det fulde overblik, så kan det være en god ide at hive fat i banken eller pensionsselskabet til en snak herom.

Ny forsikring

Når du starter som senior, træder du også over i en ny gruppe i befolkningen. Det betyder ikke kun billigere billetter i biografen, men også andre forhold når det handler om noget så seriøst, som forsikring. Det er derfor en god ide at bruge noget af den nyvundne tid på at få et godt overblik over, og helt styr på, dine forsikringer. Der er som regel god mulighed for at finde en bedre forsikring end den, du har nu, hvis du har været medlem nogle år.

Brug tiden fornuftigt

Når du engang har fået alt det praktiske på plads, er der ikke andet at bekymre sig om end, hvordan du bruger din tid som senior. En af de helt store fordele ved at være pensionist er, at man ikke længere er begrænset af ferier og fridage til at tage af sted på ferie. Mange bruger seniortilværelsen til at rejse ud og oplevelse nogle af de spændende steder, som det ikke har været muligt at besøge, mens man har været aktiv på arbejdsmarkedet. Der er masser af smuk natur og charmerende kultur at opleve, og når man på sine gamle dage begynder at miste interessen for materielle goder, er spændende ferier det oplagte alternativ. En spændende, og ofte overset destination, er Færøerne. Med sin imponerende og betagende natur, sin behagelige befolkning og som en del af dansk territorium burde det være et obligatorisk for alle danskere at besøge den lille øgruppe. Du finder rejser til Færøerne her.

                     

Del

Seneste nyt