FinansBureauet

Idrætsskader - Er du sikret, hvis uheldet er ude?

En undersøgelse viser, at knap hver femte dansker har været ramt af en idrætsskade indenfor de seneste 12 måneder, men ifølge en erstatningsadvokat fra Advodan ved alt for få, hvordan de er sikret, hvis de får en idrætsskade.

Du accepterer risikoen, når du løber på banen

Ifølge undersøgelsen, der er lavet i samarbejde mellem Idrættens Analyseinstitut og Aarhus Universitet, er fodbold en af de store syndere, når det gælder idrætsskader blandt børn og voksne. Erstatningsadvokat Litten Posselt Olsen fra ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af ADVODAN, har da også set flere eksempler på idrætsskader, der har fået alvorlige konsekvenser for den tilskadekomne.

- En tackling eller et vrid kan give varige mén, så jeg vil på det kraftigste anbefale, at du tegner en ulykkesforsikring, hvis du ikke har en i forvejen, lyder det fra advokaten, der tilføjer

- Når du løber på banen til eksempelvis en fodboldkamp, accepterer du nemlig risikoen for, at der kan forekomme tacklinger, da det er en del af fodboldspillet. Derfor kan du ikke rette dit krav mod en modspiller. En ulykkesforsikring er din eneste mulighed for at få erstatning, hvis du kommer til skade gennem idræt, og det er der desværre mange, der ikke ved, eller i hvert fald ikke tænker nærmere over.

En ulykkesforsikring kan betale erstatning for varige mén ved for eksempel meniskskader, korsbåndslæsioner med videre, og ofte kan den desuden betale nogle behandlingsudgifter ved for eksempel fysioterapeut, kiropraktor og lignende.

Det er imidlertid ikke kun dig selv, du bør tænke på.

- Der er fortsat mange, der er af den opfattelse, at børn er dækket af forældrenes ulykkesforsikring, men det er de som udgangspunkt ikke. Derfor er mit råd, at man får tjekket op på børnenes dækning og eventuelt får tegnet en børneulykkesforsikring, siger advokat Litten Posselt Olsen.

Advokatens råd til idrætsskader

Advokat Litten Posselt Olsen fra ERSTATNINGSGRUPPEN har tre gode råd til dig, der dyrker idræt

• Tegn en ulykkesforsikring. Når du dyrker idræt, er det som udgangspunkt på egen risiko

• Tag på skadestuen, hvis du kommer til skade og følg op med konsultationer hos egen læge. Lægejournalen anvendes, når skadens omfang vurderes og forsikringsbeløbet fastsættes

• Anmeld skaden til ulykkesforsikringen, og tjek i den forbindelse om du har flere ulykkesforsikringer. Der kan være tegnet ekstra forsikringer gennem fagforeningen eller banken. Hvis du har en sundhedsforsikring, for eksempel gennem dit arbejde, har du normalt også mulighed for at få betalt behandlinger derigennem

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce