FinansBureauet

IC Company for dyr

Efter en stor nedjustering i sidste måned, synes IC Company meget dyr ved det nuværende kursniveau.

IC Company for dyr

Der findes rigtigt mange billige selskaber på den danske fondsbørs for tiden. Men IC Company er ikke et af dem, efter at de nedjusterede kraftigt i sidste måned. Ganske vist blev selskabet straffet rent kursmæssigt, men slet ikke nok i lyset af, hvor dramatisk nedjusteringen var.

Selskabet havde et driftsresultat på 146 millioner kroner i første halvår mod 265 millioner kroner i samme periode i sidste regnskabsår. Og hvad værre er, så er der stor risiko for, at selskabet vil tabe et stort millionbeløb i andet halvår. En kombination af høje råvarepriser og forringede afsætningsvilkår risikerer, at gøre livet særdeles surt for IC Company´s investorer.

Selskabets administrerende direktør Niels Mikkelsen udtaler, at det dårlige resultat blandt andet skyldes den milde vinter, og et noget nær totalt kollaps på det polske marked. Men problemerne stikker dybere end som så. Den generelle konjunktursituation bevirker en tilspidset konkurrencesituation. Hvis man i en sådan situation vil bevare sin markedsposition, betyder det pres på bruttoavancerne. Og det vil IC Company efter eget udsagn. Det medfører, at udsigten til at situationen vender til det bedre hænger uadskilleligt sammen med den generelle konjunkturudvikling og forbrugsvillighed. På den konto ser det unægteligt ikke godt ud for IC Company lige foreløbigt, og det tager den nuværende kurs på aktien slet ikke højde for.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce