FinansBureauet

I hver femte kommune bliver husene solgt på under 100 dage

I én ud af fem kommuner tager det nu under 100 dage at sælge et hus, viser nye nøgletal fra Boligsiden.dk. For bare seks år siden var antallet nul.

Det er blevet nemmere at sælge et hus i Danmark. På et enkelt år er salgstiden faldet knap ni procent, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. I oktober var der i hver femte kommune en gennemsnitlig salgstid på under 100 dage, og vi skal ikke mere end seks år tilbage i tiden, før antallet var nul.

”Salgstiden er ligesom salgspriserne en indikator for efterspørgslen. Er der rift om husene, bliver det nemmere at finde en køber – også selvom priserne stiger. Det er lige præcis det, vi har set henover de seneste år, hvor antallet af kommuner med salgstider på under 100 dage er vokset støt. Henover året har antallet været stabilt, så der er nu tale om et niveau og ikke blot en afstikker,” siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Blandt de i alt 19 kommuner, hvor husene bliver solgt på under 100 dage, ligger vestegnskommunen Glostrup i top. Her var salgstiden i oktober måned 70 dage. Med i top fem over hurtigste salgstid er Allerød, Tårnby, Hvidovre og Greve. Den eneste kommune blandt de hurtigt sælgende, der ikke ligger i hovedstadsområdet, er Aarhus med en salgstid på 92 dage.

”Efterspørgslen på boliger i København har haft en meget markant effekt på omegnskommunerne, der prismæssigt er mere attraktive. Konkurrencen blandt køberne er derfor stor, når der bliver sat noget nyt til salg, og det gør betænkningstiden mindre og salgstiden kortere,” siger Kasper Fredløv Sonberg.

Salgstiden falder i alle regioner

Den gennemsnitlige salgstid, der på landsplan lyder på 155 dage, er i løbet af det seneste år faldet i samtlige regioner i Danmark. Mens faldet er mindst i hovedstaden, hvor salgstiden er blevet knap to dage kortere, er det størst i Syddanmark. Her lyder faldet siden oktober 2017 på 12,4 procent. Dermed er salgstiden nu 174 dage.

”De områder, hvor hussælgerne oplever den største forandring, er steder, hvor udgangspunktet var høje salgstider. Det er med andre ord de områder, hvor udviklingspotentialet har været størst. Derfor ser vi også et fald på over ni procent i en region som Nordjylland, hvor salgstiden generelt er i den høje ende. Udviklingen er positiv for hussælgerne, fordi en lang salgsproces kan være hård, både økonomisk og mentalt. Falder salgstiden betyder det, at man hurtigere kan komme videre i en ny bolig,” siger Kasper Fredløv Sonberg.

Bevæger vi os lige over på den anden side af grænsen på de 100 dages salgstid, er der langt mere geografisk forskellighed at spore. Både kommunerne Odense, Bornholm, Esbjerg og Fredericia har salgstider på under 115 dage.

De 19 kommuner med salgstid under 100 dage er: Glostrup, Allerød, Tårnby, Hvidovre, Greve, Albertslund, Vallensbæk, Hillerød, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Egedal, Aarhus, Furesø, Faxe, Rødovre, København, Brøndby, Ishøj og Høje-Taastrup.

Se salgstiden i din kommune på Boligsiden.dk.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Boligsiden.dk Boligsiden.dk

Følg på:

Artiklen er leveret af Boligsiden.dk. Boligsiden.dk får som den eneste boligportal direkte indberetninger fra alle professionelle ejendomsformidlere (boligadvokat og ejendomsmægler) i Danmark. Derfor er Boligsiden.dk den datakilde, der til enhver tid kan tilbyde den mest aktuelle og valide statistik og information om boligmarkedet. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt