FinansBureauet

I disse kommuner bliver flest af de udbudte villaer solgt

Ballerup, Albertslund og Hvidovre er de kommuner, hvor flest af de udbudte villaer til salg er blevet solgt i løbet af det seneste år. Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.

Når man som sælger sætter et ”Til Salg”-skilt op foran sin villa, er det som oftest med håbet om, at der ikke går længe, inden huset bliver solgt og dermed kan overdrages til nye ejere.

Men som sælger skal man også forberede sig på, at der ofte går måneder, inden det er tilfældet, og i nogle situationer må man af forskellige årsager helt opgive salget og fjerne skiltet igen.

Det er ikke en ønskelig situation, og derfor er det positivt, at den såkaldte salgsprocent generelt er stigende. I november lå den således på 71,7 procent for villaer i hele landet. Det er med andre ord knap 72 procent af villaerne i udbud, der også ender med at blive solgt.

Men i nogle kommuner er salgsprocenten endnu højere. Og de kommuner, hvor der er flest af de udbudte villaer, der er blevet solgt i løbet af de seneste 12 måneder, er i Ballerup, Albertslund og Hvidovre, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.

Knap ni ud af ti villaer sælges

I Ballerup Kommune er der således tale om, at hele 87 procent af de udbudte villaer er solgt i løbet af de seneste 12 måneder. Det svarer næsten til, at ni ud af ti villaer på markedet bliver solgt. I Albertslund ligger andelen ligeledes på 87 procent, imens den i Hvidovre ligger på 86 procent.

”Efterspørgslen på huse har generelt været stor i år, og særligt i kommunerne omkring København er der rift om huse med tilhørende have. I de tre kommuner, som ligger i top tre i denne opgørelse, er salgspriserne samtidig på et niveau, hvor mange boligkøbere stadig kan være med. Og kombineret med, at man også befinder sig tæt på København, giver det rigtig god mening, at salgsprocenten er så høj i disse kommuner,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.   

Dog skal det nævnes, at det reelle antal solgte villaer i Albertslund Kommune er væsentlig lavere end i Ballerup og Ishøj, hvor der er solgt omkring 300 villaer. I Albertslund er der kun solgt 64 villaer i de seneste 12 måneder.

Balance på boligmarkedet

Opgørelsen dækker kun boligtypen villaer, og tallene sammenligner antal villaer i udbud og antal handler i løbet af de seneste 12 måneder.

Udvider vi listen, er det fortsat kommunerne omkring København og i Nordsjælland, der præger top 10. Men samtidig er det interessant at se, at Bornholm faktisk er med på top 5.

”Der er virkelig sket noget på det lokale boligmarked på Bornholm i år. De seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks viser en stigning i handelsaktiviteten på 9 procent og stigende salgspriser på 10 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år,” forklarer Birgit Daetz og tilføjer:

”En tidligere undersøgelse fra Boligsiden i oktober viste samtidig, at det er på Bornholm, at flest sælgere rammer plet med prisen. Der er sagt med andre ord fin balance mellem udbud, efterspørgsel og salgspriser på Bornholm.”

Top 10 over kommuner med flest solgte villaer i forhold til udbuddet (seneste 12 måneder)

Kommune

Antal solgte villaer

Solgte ift. udbud

Gns. kvm. pris

Ballerup

309

87,3 %

26.427

Albertslund

64

86,5 %

23.036

Hvidovre

336

85,9 %

31.728

Bornholm

577

84,1 %

8.367

Egedal

407

83,9 %

21.426

Halsnæs

389

83,8 %

14.353

Ishøj

85

83,3 %

22.205

Aabenraa

515

82,0 %

8.113

Hillerød

419

81,8 %

22.971

Greve

496

81,3 %

24.592

(Data er trukket 12. december 2019, og tallene dækker over antal handler i de seneste 12 måneder herfra. Antallet af solgte boliger er beregnet som antallet af boliger fjernet fra boligsiden inden for perioden, der kan sammenkædes med en tinglyst handel inden for +/- 60 dage, eller hvor ejendomsmægleren har indberettet boligen som handlet.Solgt ift. udbud” er antallet af solgte boliger delt med antallet af fjernede boliger i samme periode. Kilde: Boligsiden)

På Boligsiden kan du se den fulde liste med udviklingen i alle kommuner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt