FinansBureauet

Hvordan får man en lavere rente på boliglånet i banken?

Hvordan får man en lavere rente på boliglånet i banken?
Q: Jeg har en ejerbolig, der er finansieret 80 % i et realkreditinstitut. Jeg har også et boliglån i banken inden for 100 % af min boligs værdi. Mit spørgsmål går på, om der ikke er nogle banker der kan/vil finansiere med pant i huset op til de 100 % til en bedre rente? hvilke? PT betaler jeg 10 % i rente.
 
A: Tak for dit spørgsmål. Realkreditloven giver mulighed for, at lave realkreditlån svarende til en 80 pct. belåning. Herefter kan man få boliglån med pant i ejendommen. Her i kølvandet på finanskrisen er det mest almindelige, at man kan få belåning til 95 pct. af boligens værdi. Renten på den efterstående finansiering udbydes typisk med ret store rentespænd på tværs af den finansielle sektor. Aktuelt burde det dog være muligt, at få en rente på omkring 6 pct.
 
Hilsen Mikkel
ANNONCE
Del
Om forfatteren
Mikkel Høegh Mikkel Høegh

Følg på:

Mikkel Høegh er uddannet cand.oecon. og arbejder som afdelingsdirektør i Jyske Realkredit. Har tidligere været ansat tænketanken EUROPA, Danske Bank og Skatteministeriet, og har undervist på flere højere læreanstalter i bl.a. boligfinansiering. 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt