FinansBureauet

Hvilke industrier forventer vækst i 2021?

Efter en lang tidsperiode med forvirring omkring fremtiden og fremtidens investeringer er det på tide at se frem mod 2021. Nye muligheder er kommet til, og der er mange industrier og brancher, som forventer en betydelig vækst på både den lange og korte bane. Her forklarer vi, hvor der forventes vækst i 2021.

Dette indhold er sponsoreret

IT

Ifølge Dansk Industri er IT-området en af de brancher, der allerede er i rivende vækst. På grund af det seneste års kolossale efterspørgsel på holdbare IT-løsninger og digitalisering, er dette område i stærk vækst. Går du og spekulerer på, om du skal investere nogle af dine penge i stedet for at lade dem stå på bankbogen, virker IT-industrien til at være et særdeles attraktiv.

Stort set alle typer af virksomheder og firmaer har oplevet, hvordan det markant stigende behov for digitalisering har påvirket dem og stillet nye krav. Derfor vil der være rigtig mange erhvervsdrivende, der vil investere i disse digitale løsninger, og det vil naturligvis komme IT-branchen til gode.

IT og digitalisering dækker over mange elementer, og det er ikke kun for erhvervsdrivende. Det store fokus på digitalisering påvirker også privatpersoner, og mange har fået en helt ny tilgang til de digitale muligheder. Dette gælder ikke kun arbejde, men også fritidstilbud og muligheder.

Det kan for eksempel være, at man lettere kan mødes med andre gennem skærmen, at man kan arbejde hjemmefra, at man kan benytte sig af digitale kulturtilbud eller, at man lettere kan finde underholdning via teknologien. Dette kan for eksempel være en omgang spil med spillemaskiner eller en gang computerspil i selskab med vennerne.

Grøn energi, bæredygtighed og klimabevarelse

Ifølge Finans.dk er bæredygtighed et af nøgleområderne, når det kommer til investeringer i fremtiden.

Det er vigtigt som aldrig før at fokusere på miljøet og klimaet, og virksomheder inden for bæredygtighed og klimaløsninger forventes i klar vækst i 2021. Der er brug for forandringer for at kunne afhjælpe de negative påvirkninger af klimaet, og mange typer af brancher inden for dette felt vil opleve fremgang.

Dette tæller for eksempel grøn energi, CO2-nedskæringsmuligheder, el-biler med videre.

Medicinalindustrien

Medicinalindustrien er en af de vigtigste industrier for vores sundhed og fremtidsbevarelse, og i det seneste år har den været i rivende udvikling. Det betyder, at der har været en øget interesse for at investere i sundheden og et øget fokus på branchen.

For også at kunne sikre trivsel, sikkerhed og sundhed i fremtiden vil medicinalindustrien være et område, hvor der sandsynligvis sker en stor udvikling i 2021.

Forskning og udvikling

Danmark har altid være blandt de førende lande, når det kommer til forskning. Vi har en stolt tradition inden for området, og derfor forventer denne branche også i vækst i 2021.

Forskning prioriteres gerne højt på den politiske dagsorden, og det har vist sig at være en god industri at investere i.

Flybranchen

Efter et katastrofalt år for flybranchen, vil der nu være mulighed for at komme stærkt tilbage. Mange eksperter spår derfor, at flybranchen vil være et område med høj vækst i 2021. Spørgsmålet er nu, om flybranchen kommer til at fungere som tidligere, eller om der skal fornyelse til?

Jeg vil gerne investere – hvad gør jeg?

Hvis du gerne selv vil have en bid af kagen, når det kommer til brancher i vækst, kan du investere dine penge i aktier i industrier, som du tror på. Det kan dog være en svær beslutning, som kan virke uoverskuelig for den gængse dansker.

Ved du meget om investering, kan du klare det selv, men du kan også hente hjælp hos for eksempel din bank eller investeringseksperter. Dog skal du vide, at hvis du får hjælp af professionelle, så tager de ofte en høj betaling for deres input. Hvis du gerne vil klare det hele selv, anbefales det, at du sætter dig grundigt ind i hele aktiemarkedet og historikken. Dermed bliver du bedre udrustet til at tage de efterfølgende økonomiske beslutninger.

Det vil under alle omstændigheder være en god idé at sprede investeringsmidlerne ud, så du ikke sætter alt på ét bræt.

Med de rigtige investeringer kan der være en solid fortjeneste på dine valg, men du kan også risikere at miste penge, hvis branchen eller virksomheden ikke klarer sig så godt som forventet.

Sæt derfor gerne dine penge i flere forskellige brancher således, at spredningen bliver stor, og du har bedre chancer for at få et større afkast år efter år. Eksperterne anbefaler, at du vælger virksomheder i forskellige brancher og gerne fra forskellige regioner eller lande. Sådan bliver du bedst sikret mod tab.

Hvis du for eksempel kun sætter dine penge ét eller to steder, vil du opleve et hårdt slag, hvis det går dårligt. Sætter du pengene for eksempel 10 eller 15 steder, vil et enkelt tab ikke være nær så hårdtslående.  

Konklusion

Flere brancher og industrier vil være i vækst i 2021 efter et turbulent år, og eksperterne vurderer, at især IT, medicinalindustrien, bæredygtighed og grøn energi, forskning og flybranchen vil være områder, der vil opleve vækst. Investerer du dele af din formue i brancher i fremgang, kan du opleve gode økonomiske gevinster, men husk altid at investere med omtanke.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce