FinansBureauet

Huspriserne tog et lille nøk op i juli

Salgspriserne på villaer og rækkehuse steg med 0,4 procent fra juni til juli på trods af sommer- og feriesæsonen. Det viser nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Juli bød ikke på store overraskelser på boligmarkedet, hvor feriesæsonen som sædvanlig sætter boligmarkedet lidt ned i gear.

Salgspriserne for villaer og rækkehuse blev dog noteret for en stigning på 0,4 procent i juli sammenlignet med måneden forinden, mens salgspriserne for ejerlejligheder holdt samme niveau som i juni måned.

Sommerhusene måtte til gengæld tage et fald på to procent fra juni til juli.

Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for juli måned.

Huspriserne på niveau med april 2021

Trods svagt stigende priser fra juni til juli ligger den gennemsnitlige salgspris for villaer og rækkehuse stadig et godt stykke under niveauet for samme måned sidste år.

I juli i år lå salgsprisen per kvadratmeter 6,2 procent lavere end samme måned året før.

”Hvis vi ser på de seneste år, toppede huspriserne i juni 2022. I dag ligger salgspriserne på villaer og rækkehuse på niveau med april 2021. Det er overraskende, at priserne har holdt niveauet, trods de relativt høje renter vi har i dag,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Boligkøberne står klar

Mens udbuddet lå stabilt for villaer og rækkehuse i juli, faldt salgstiden til gengæld med 3,1 procent fra juni til juli. I juli tog det således 124 dage at sælge et hus, hvis vi ser på gennemsnittet på landsplan.

”Interessen for at købe bolig er der stadig. Salgstiden faldt eller var uændret i samtlige regioner i juli måned, så selvom mange har været på ferie, er der fortsat købere, der er klar til at slå til,” siger Birgit Daetz.

Udvikling i boligpriserne i juli 2023:

Boligtype

Gns. pris (kr. pr. kvm.)

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

       

Villaer og rækkehuse

16.617

0,4 %

-6,2 %

Ejerlejligheder

33.447

0,0 %

-5,3 %

Fritidsboliger

22.322

-0,2 %

-3,8 %

Kilde: Boligsidens Markedsindeks

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce