FinansBureauet

Huspriserne steg igen i april: Se den lokale udvikling her

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at huspriserne steg for anden måned i træk i april. Læs mere om den lokale udvikling for huspriserne her.

Forårssæsonen har for alvor meldt sig på boligmarkedet.

Således viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, at april måned blev anden forårsmåned i træk med stigninger i boligpriserne.

For husene lyder den seneste prisstigning fra marts til april på 0,9 procent, hvilket betyder, at den gennemsnitlige salgspris for villaer og rækkehuse landede på 16.308 kroner per kvadratmeter i april.

De seneste to måneders prisstigninger for husene gør, at de prisfald, der gjorde sig gældende i januar og februar i år, er blevet indhentet. Dermed er huspriserne for april i år cirka på niveau med december 2022.

”Siden juni sidste år er huspriserne faldet måned for måned, indtil de nåede det foreløbige lavpunkt i februar i år. Herefter har både marts og nu april budt på prisstigninger, som har rettet lidt op på de foregående to måneders fald,” konstaterer Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Den udvikling flugter med den sædvanlige opblomstring i handelsaktiviteten for forårssæsonen, og det er godt at se, at prisudviklingen følger de normale sæsonudsving. Samtidig er prisstigningerne også et udtryk for et opsparet behov for boligkøb, som flere realiserer nu – blandt andet fordi der også synes at være faldet mere ro på den samfundsøkonomiske situation i forhold til tidligere. Derudover synes flere at have indstillet husholdningens økonomi efter de ændrede vilkår, sådan at de nu er bedre forberedt til boligkøb.”

Største prisstigninger øst for Storebælt

Ser vi i første omgang på, hvordan den seneste måneds udvikling i huspriserne har udartet sig i landsdelene, er der en overordnet set en positiv tendens.

Det gælder nemlig for samtlige landsdele, på nær Bornholm, at huspriserne enten er uændret eller steget fra marts til april.

Dog skal vi øst for Storebælt for at se den største, månedlige stigning i huspriserne, hvor landsdelene Østsjælland, Københavns Omegn og Nordsjælland har oplevet prisstigninger på henholdsvis 1,9 procent, 1,8 procent og 1,4 procent fra marts til april.

”Siden huspriserne begyndte at dale sommeren sidste år, har det især været på Sjælland og områderne omkring København, at priserne er faldet mest. Det hænger sammen med, at det også var her, at boligpriserne steg mest i coronaårene, og noget af den stigning er så aftaget igen i løbet af de seneste måneder,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Men at vi nu ser, at priserne er stoppet med at falde og faktisk stiger flere steder omkring hovedstadsområdet, tyder på, at der generelt set er fremgang på boligmarkedet. Det skyldes, at mange af de overordnede tendenser for boligmarkedets udvikling ofte har det med at starte omkring hovedstaden, hvorefter de spreder sig som ringe i vandet til det øvrige Danmark.”

Landsdel

Gns. salgspris
(kr. pr. kvm.)

Månedlige ændring

Årlige ændring

Østsjælland

         23.741

1,9%

-10,9%

Københavns omegn

         34.633

1,8%

-12,0%

Nordsjælland

         27.379

1,4%

-8,8%

Sydjylland

         10.927

1,2%

-5,8%

Vestjylland

           9.689

0,8%

-5,9%

Vest- og Sydsjælland

         10.761

0,7%

-9,3%

Østjylland

         17.121

0,3%

-3,7%

Nordjylland

         10.542

0,3%

-7,7%

Fyn

         12.250

0,1%

-9,1%

Byen København

         41.883

0,1%

-13,4%

Bornholm

           9.757

-4,7%

-8,8%

Hele landet

         16.308

0,9%

-8,5%

Tabellen viser den gennemsnitlige salgspris for villaer og rækkehuse i landsdelene i april 2023 samt den procentuelle forskel, når denne sammenlignes med hhv. marts 2023 (månedlige ændring) og april 2022 (årlige ændring). Kilde: Boligsidens Markedsindeks

Sådan er prisudviklingen i kommunerne

Ser vi i stedet på kommunerne, er huspriserne steget fra marts til april i 47 kommuner, mens de er stagneret i otte kommuner og faldet i 36 kommuner i perioden. De resterende kommuner fremgår ikke i opgørelsen, da der ikke har været tilstrækkeligt med hushandler her i de pågældende måneder.

”Der er tale om et månedsresultat, hvor langt størstedelen af kommunerne enten har oplevet stagnerende til letstigende priser i løbet marts og april efter en længere periode, hvor der omvendt har været tale om prisfald i mange kommuner. Det er en indikator for, at de større prisfald er ved at være ovre, og at vi fremover kommer til at se mindre, månedlige udsving i huspriserne,” siger Birgit Daetz.

Se udviklingen i salgspriserne i alle kommuner her på Boligsiden.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce