FinansBureauet

Huspriserne steg i marts: Se prisudviklingen i din kommune her

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at de landsdækkende huspriser steg med 1,2 procent i marts måned. Her kan du se, hvordan huspriserne har udviklet sig i din kommune.

Efter flere måneder med prisfald, begynder det igen at lysne på boligmarkedet.

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser nemlig, at salgspriserne for villaer og rækkehuse steg med 1,2 procent fra februar til marts måned.

Den seneste måned prisstigninger bringer således den gennemsnitlige kvadratmeterpris for huse op på 16.169 kroner i marts.

Det er første gang siden juni måned sidste år, at den månedlige prisudvikling for huse har budt på stigninger. Således er huspriserne faldet med 10,6 procent fra juni 2022 og frem til marts 2023.

”Den seneste tid har vi især kunnet se en fremgang i hushandlen, hvor vores foreløbige ugetal flere gange har vist, at det ugentlige hussalg har ligget over gennemsnitssalget i årene 2015-2019 før corona,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Det betyder, at der modsat andet halvår af 2022 igen sælges huse på et rimeligt niveau, og det afspejler sig nu også i priserne i form af stigninger. Den stigende handelsaktivitet er blandt andet også et spørgsmål om sæson, da foråret plejer at byde på flere hushandler, hvor priserne som regel også stiger en smule,” fortsætter hun.

Sådan er udviklingen lokalt

Ser vi nærmere på, hvordan huspriserne har udviklet sig lokalt, viser det sig, at over halvdelen af landets kommuner har oplevet prisstigninger fra februar til marts måned i år.

Således er huspriserne steget i 56 kommuner i perioden, mens de er stagneret i ni kommuner og faldet i 22 kommuner. De resterende 11 kommuner fremgår ikke af statistikken, da der ikke har været tilstrækkeligt med handler.

”Den stigning, vi har set i hussalget den seneste tid, er en af de første indikationer på, at priserne umiddelbart ikke fortsætter med at falde. Således oplevede 65 kommuner stagnerende til lidt større stigninger i huspriserne i marts,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Det skyldes ikke alene forårssæsonen. Der er samtidig flere faktorer, der peger i retningen af, at de danske husholdninger har fået lidt bedre vilkår end i sidste halvår af 2022, blandt andet fordi der efter alt at dømme er faldet mere ro på inflationen og energipriserne. Samtidig er der kommet et mere roligt tempo på boligmarkedet, som har givet køberne mere tid til at tænke sig godt om. Det giver mere tryghed, og derfor har flere fået mod på at indfri boligdrømmen.”

Største fald omkring hovedstaden

Det er især i kommuner omkring hovedstaden, at huspriserne er faldet i løbet af den seneste måned.

Ser vi på de 11 landsdele, er det således i Københavns Omegn, at priserne for villaer og rækkehuse er faldet mest i perioden med 1,1 procent. Dernæst følger landsdelen Byen København, hvor huspriserne er uændrede fra februar til marts måned.

”Hovedstadsområdet har generelt set været hårdere ramt af den seneste tids modgang på boligmarkedet sammenlignet med det øvrige Danmark. Det hænger sammen med, at der i forvejen var et højere prisleje her, som så steg voldsomt under corona,” forklarer Birgit Daetz og fortsætter:

”Der var således i forvejen ikke mange, der havde råd til at købe bolig i og omkring hovedstaden, og det er nu blevet til endnu færre på grund af de ændrede vilkår for boligkøberne. Derfor har der – og er der til dels stadig - nogle justeringer i priserne, så købere og sælgere kan finde hinanden ud fra de ændrede betingelser.”  

Se de seneste salgspriser for din kommune her på Boligsiden.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce