FinansBureauet

Huspriserne er steget mest det seneste år i de dyreste og billigste kommuner

Nogle af landets dyreste og billigste kommuner dominerer listen over kommuner, hvor priserne på huse er steget mest det seneste år. Se, hvilke kommuner der ligger hvor.

Priserne på huse er steget 15 procent det seneste år, og 84 af landets 98 kommuner er med på stignings-trenden. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Kuriøst nok er det i nogle af landets dyreste og billigste kommuner, at priserne stiger mest. Således er dyre kommuner som Hørsholm, Dragør, Gentofte og København alle i top 10, mens billige kommuner som Bornholm, Lolland og Ærø også er repræsenteret.

”Det er lidt sjovt, at det er i kommuner fra begge ender af prisspekteret, at priserne stiger mest. Men måske giver det mening på den måde, at der i de billige kommuner ikke skal så mange store handler til, før gennemsnittet bliver hævet. Samtidig er de dyre kommuner netop dyre, fordi de er meget populære, og i denne tid hvor der er stor konkurrence om husene, bliver der givet færre og mindre nedslag. Det giver højere priser,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Lige uden for top 10 ligger i øvrigt Rudersdal og Lyngby-Taarbæk, som også er blandt landets dyreste kommuner, og så Vordingborg der er blandt de billigste. Det rammer jo top 10 meget godt ind.”

35 kommuner har prisfald fra maj til juni

Det seneste år er priserne altså steget betragteligt de fleste steder i landet, men tager vi et lidt kortere perspektiv på tingene, er der nogle tegn på, at der er noget, der er ved at ændre sig. For i 35 kommuner er huspriserne faldet fra maj til juni.

”Der er flere kommuner end vanligt, der oplever små prisfald fra maj til juni. Det er en indikation af, at vi kan komme til at se priserne stagnere de kommende måneder. Samtidig ved vi, at udbuddet stiger, at antallet af handler falder, og at der bliver givet flere og større nedslag. Alt sammen er det med til at fortælle os, at farten er taget lidt af boligmarkedet,” siger Birgit Daetz.

Se husprisernes udvikling i alle landets kommuner på Boligsiden. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce