FinansBureauet

Huspriserne er steget i 68 kommuner det seneste år

Huspriserne er steget i 68 kommuner siden sidste år, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Og i én af kommunerne ligger den gennemsnitlige salgspris nu over 50.000 kroner per kvadratmeter. Se hvor og hvordan udviklingen har været i de øvrige kommuner lige her.

Det er ikke nogen hemmelighed, at hvis du drømmer om en bolig i kommunen Gentofte nord for København, skal du have et pænt og solidt rådighedsbeløb klar inden din samtale med banken.

Gentofte Kommune har længe været en af de dyreste kommuner at købe hus i. Men i oktober krydsede huspriserne her alligevel en milepæl. Her nåede den gennemsnitlige salgspris for villaer og rækkehuse op på 50.275 kroner per kvadratmeter, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

”Det svarer til, at et almindeligt parcelhus på 140 kvadratmeter i Gentofte nu koster lidt over syv millioner kroner. Det gør Gentofte til den absolut dyreste kommune at købe hus i, når man ser bort fra Frederiksberg Kommune, hvor der ikke er ret mange hushandler,” siger Birgit Daetz.

I Gentoftes nabokommune Gladsaxe, får man til gengæld væsentlig mere for pengene. Ifølge de nye tal fra Boligsidens Markedsindeks ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris her på 34.099 kroner. Det svarer til, at standardboligen på 140 kvadratmeter koster 4,8 millioner kroner.

Her er salgspriserne på huse højest:

Kommune

Salgspris oktober 2020 (kr. pr. kvm.)

Gentofte

50.275

København

41.720

Lyngby-Taarbæk

40.124

Rudersdal

37.877

Dragør

35.374

Hørsholm

34.660

Gladsaxe

34.099

Tårnby

30.142

Rødovre

30.034

Furesø

29.853

(Tabellen viser de 10 kommuner, som i oktober 2020 har de højeste gennemsnitlige salgspriser for villaer og rækkehuse. Kilde: Boligsiden.)

Priserne stiger mest i de billige kommuner

Det er en årlig prisstigning på 7,2 procent, som har bragt salgspriserne på huse i Gentofte over de 50.000 kroner per kvadratmeter. Men trods den rekordhøje kvadratmeterpris er Gentofte ikke den kommune i landet, der har oplevet de største procentvise stigninger i priserne siden sidste år.

Her skal vi i stedet rette blikket mod Langeland Kommune, hvor huspriserne er steget med 23 procent siden samme tidspunkt sidste år. Det er den højeste stigning blandt de i alt 68 kommuner, der har oplevet prisstigninger.

I rene tal er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på Langeland steget fra 5.531 kroner i oktober sidste år til 6.815 kroner i år. Her betaler køberne altså lige under en million kroner for standardhuset på 140 kvadratmeter.

”Der er ingen tvivl om, at kommunerne omkring København længe har været og generelt er langt dyrere at købe hus i – og i særdeleshed i Gentofte. Men vi har nu igennem længere tid set, at aktiviteten på boligmarkederne i de mere afsides kommuner også stiger, og det samme gælder for priserne,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Det er netop i kommuner som Langeland, Lolland og Bornholm, at vi ser de største procentvise stigninger i priserne siden sidste år. Det hænger selvfølgelig sammen med, at priserne her generelt er en del lavere, og at der derfor ikke skal lige så store stigninger i kroner og øre til for at få de høje procentuelle udsving. Men det hænger også sammen med, at vi disse steder har set et øget salg af flexboliger igennem sommeren som konsekvens af det tårnhøje salg af sommerhuse. Det er med til at presse priserne i vejret.”

En flexbolig er et helårshus, hvor bopælspligten er ophævet, så man kan bruge huset præcis ligesom et sommerhus. Det fungerer dermed som et alternativ til det klassiske sommerhus, som er blevet stadig sværere at komme i nærheden af denne sommer.

Er du nysgerrig efter at se, hvordan udviklingen har været i netop din kommune? Få svaret i tabellen her på Boligsiden, hvor du finder den årlige ændring i huspriserne i alle landets kommuner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce