FinansBureauet

Huspriser tangerer rekord efter kernesunde stigninger i hele landet

Den gennemsnitlige pris for en kvadratmeter hus flugter nu med rekord for dette årti og ligger for kun tredje gang over 14.000 kroner, viser Boligsidens Markedsindeks.

Gennemsnitsprisen på en kvadratmeter hus i Danmark tangerer nu det højeste niveau i dette årti. Det viser Boligsidens seneste Markedsindeks.

Her fremgår det, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse i øjeblikket ligger på 14.057 kroner, hvilket er præcis samme niveau som rekorden fra august sidste år.

”Det går forrygende på husmarkedet, og vi så i sidste måned, at priserne nu stiger mere på huse end på lejligheder for første gang i meget lang tid. Den udvikling ser ud til at fortsætte, og vi ser i øjeblikket en sund prisudvikling i samtlige danske regioner,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør ved Boligsiden.

Sunde prisstigninger i hele landet

Den generelle prisstigning for huse i hele landet ligger på 2,1 procent sammenlignet med april 2018. Og selv om der er tale om moderate stigninger, så er det ifølge Birgit Daetz værd at bemærke, at pilen peger den rigtige vej i hele landet.

”Vi har tidligere set priserne stige markant i nogle enkelte områder – særligt i de større byer – men nu er der grønne tal over hele linjen, og det er selvfølgelig positivt og et tegn på, at effekterne af den høje beskæftigelse, den lave rente og de generelt gode konjunkturer har spredt sig til hele landet,” siger hun.

Hovedstaden er dog stadig den region, der topper listen med en stigning på 2,9 procent siden april 2018.

Nordjylland ligger dog lige i hælene med en stigning på 2,8 procent, mens priserne i Region Syddanmark er steget mindst – 1,0 procent.

Ny rekord i vente?

Kvadratmeterprisen har kun tre gange ligget over 14.000 kroner i Danmark i dette årti. Sidst, det skete, var sidste sommer, hvor niveauet toppede i august med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 14.057 kroner – altså præcis det samme som det nuværende niveau.

Meget tyder dog på, at kurven vil fortsætte opad for husmarkedet.

”Vi er stadig tidligt på året, og som regel stiger handelsaktiviteten og prisniveauet hen over sommermånederne, så jeg gætter på, at priserne vil fortsætte med at stige den kommende tid, og måske vil vi allerede i næste måned se en ny rekord,” siger Birgit Daetz.

Øvrige nøgletal:

  • Priserne på ejerlejligheder er den seneste måned steget 0,9 procent. Dermed er priserne på markedet for ejerlejligheder steget 1,2 procent i forhold til samme måned i 2018. Priserne er steget i alle regioner undtagen Nordjylland.
  • Salgstiderne for villaer og rækkehuse er faldet 7,1 procent det seneste år. Den eneste region, hvor salgstiderne er steget, er Hovedstaden, hvor salgstiderne er steget tre procent.

Se flere nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce