FinansBureauet

Huspriser stiger i 74 kommuner og fremtvinger sjette månedsrekord i træk

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for november viser, at husene i Danmark for sjette måned i træk bliver solgt til rekordpriser. 74 kommuner har oplevet prisstigninger det seneste år.

Priserne på huse stiger til et rekordhøjt niveau for sjette måned i træk, så det nu koster cirka 15.350 kroner i gennemsnit at købe en kvadratmeter villa eller rækkehus i Danmark. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for november.

Med de seneste mange måneders stigning på landsplan følger også lokale prisstigninger i langt de fleste af landets kommuner. Således er priserne steget i 74 kommuner det seneste år og faldet i blot 17. I de sidste syv kommuner er der uændrede priser eller for få handler til at beregne statistik,

”Priserne på huse har aldrig været højere, efter boligmarkedet har været igennem et helt særligt 2020, hvor boligpriserne har trodset alle forudsigelser om et svært coronaår. Prisstigningerne kommer som følge af mange handler og det aktuelt lave udbud, og de er bredt forankrede i store dele af landet. Dog med et par undtagelser,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Undtagelserne er dele af Region Nordjylland og Region Syddanmark, hvor huspriserne er på samme niveau som for et år siden. Og 14 af de 17 kommuner, hvor priserne falder, ligger da også i de to regioner.

”Nordjylland og Syddanmark er de regioner, hvor huspriserne i forvejen er lavest. Den forskel er blevet større det seneste år, og det er der flere årsager til. De to regioner har ikke en stor by, der trækker prisstatistikken op. For priserne er faldet i Aalborg og Esbjerg, og stigningen i Odense er gennemsnitlig. Det er også i de to regioner, at salget er steget mindst, og i Nordjylland er udbuddet ikke raslet ned som i resten af landet. Det er alt sammen faktorer, der er med til at holde prisudviklingen nede,” siger Birgit Daetz.

Lejligheder bliver også solgt til rekordpriser

De nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser desuden, at tendensen på markedet for ejerlejligheder er den samme som på husmarkedet. Priserne er steget til et rekordhøjt niveau for sjette måned i træk.

”Salget af ejerlejligheder er gået strygende det seneste halve år. Det kan vi tydeligt aflæse konsekvensen af i prisudviklingen. Normalt stiger lejlighedspriserne mest i foråret, men det er ikke tilfældet i år, hvor ejerlejlighederne blev hårdere ramt af coronaopbremsning end de øvrige dele af boligmarkedet. Siden har køberne i den grad taget revanche, og det har fået priserne til at tage et stort hop,” siger Birgit Daetz.

Mens priserne på huse og ejerlejligheder altså stiger, ser vi nu, at det vender for sommerhusmarkedet, der ellers har oplevet én lang optur i 2020. I hvert fald er november første måned siden april, hvor priserne er faldet.

Regional udvikling i salgspriser for villaer og rækkehuse november 2020:

Region

Pris per kvm. (i kr.)

Ændringer seneste måned (i %)

Ændringer seneste år (i %)

Region Hovedstaden

28.631

1,4 %

8,3 %

Region Midtjylland

13.581

0,9 %

6,7 %

Region Nordjylland

9.690

-1,1 %

-1,3%

Region Sjælland

13.408

1,0 %

6,7 %

Region Syddanmark

10.900

-0,6 %

0,9 %

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Se pressemeddelelse på Boligsiden og se Danmarkskort, der viser udviklingen i landets 98 kommuner.

Udviklingen i boligpriserne november 2020:

Boligtype

Pris per kvm (i kr.)

Ændring seneste måned (i %)

Ændring seneste år (i %)

Villaer og rækkehuse

15.349

0,7 %

5,5 %

Ejerlejligheder

30.622

0,8 %

7,4 %

Sommerhuse

18.381

-1,0 %

12,9 %

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce