FinansBureauet

Huskøbernes favoritter: Disse typer af huse blev der solgt flest af i april

Nye opgørelser fra Boligsiden viser, hvilke huse der blev solgt flest af i april måned i år, når det kommer til kategorierne størrelse, pris og energimærke.

Måske har du enten i rollen som boligkøber, boligsælger eller blot boliginteresseret tænkt over, hvilken type af hus der bliver solgt flest af i Danmark.

I så fald kan du med fordel læse med her, hvor Boligsiden dig indblik i, hvad de huse, som blev solgt flest af i april måned i år, har tilfælles, når det kommer til størrelse, pris og energimærke.

”Denne her type af opgørelser kan give nogle fine indsigter i, hvad der er populært blandt huskøbere i Danmark, som især kan være brugbart, hvis man står i en slagssituation, fordi det kan give et pejlemærke om, hvorvidt ens hus er blandt de populære varer på hylden. Her er det også interessant at se, at der i de fleste tilfælde ikke er tale om det store skifte, når vi sammenligner de solgte huse for april i år med dem, der blev solgt i samme måned i tidligere år,” siger Birgit Daetz, som er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Samtidig kan disse opgørelser også være med til at sige noget om udbuddet og bestanden af huse i landet, da det jo oftest er sådan, at der bliver solgt flest af den type af hus, som nu engang er mest tilgængelig.”

Ifølge Boligsidens handelstal blev der i alt solgt 4.470 villaer og rækkehuse i april måned i år. I nedenstående kan du se, hvordan disse solgte huse fordeler sig ud fra kategorierne størrelse, pris og energimærke:

Størrelse

Det var villaer og rækkehuse huse i størrelsesordenen 100 til 149 kvadratmeter, som udgjorde den største andel i hussalget for april måned på 42,4 procent.

Herefter følger de solgte huse på mellem 150 til 199 kvadratmeter med en andel på 35,4 procent.

Pris

Tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at huse i gennemsnit blev solgt for 17.089 kroner per kvadratmeter i april måned i år.

Og ud af de solgte villaer og rækkehuse i april, blev der solgt flest i prisklassen mellem en til to millioner kroner, som udgjorde 28,5 procent af hussalget. Dernæst følger priskategorien to til tre millioner kroner, som udgjorde 21,4 procent af salget i april.

Energimærke

Det var huse, som har energimærke C, der blev solgt flest af i april i år, hvor de udgjorde en andel på 34,3 procent af salget. Dernæst følger huse med energimærke D, som udgjorde 27,5 procent af salget.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce