FinansBureauet

Huskøberne i hovedstaden har de dårligste odds – nordjyderne har de bedste

38.000 huse er netop nu til salg i Danmark. Det svarer til 3,2 procent af den samlede bestand af huse, viser nye udbudstal fra Boligsiden. Mens andelen er størst i Nordjylland, er der mindst at vælge mellem i hovedstaden og på Bornholm.

Der er rundt regnet 1,2 millioner villaer og rækkehuse fordelt rundt omkring i Danmark. Nye udbudstal fra Boligsiden viser, at 38.000 af disse er til salg lige nu. Det svarer til 3,2 procent af den samlede bestand.

Zoomer vi ind på Danmarks 11 landsdele er der store forskelle i både udbuddet og bestanden. Nordjyderne har de bedste odds for at finde det helt rigtige hus med den største andel i udbud. Her gælder det, at 3,9 procent af den samlede bestand på 147.784 huse er til salg.

Omvendt er andelen helt nede på 2,2 procent i landsdelen Københavns omegn. Også konkurrencen i København er stor blandt køberne, idet både andelen og selve antallet i udbud er lavt.

”I hele københavnsområdet er der generelt kamp om villaerne og rækkehusene, fordi det er attraktivt med egen have og afstand til naboerne uden at skulle forlade byen. Lige nu er der blot 863 huse til salg i København. Og når vi ser på størrelsen på køberskaren i hovedstaden, er det lidt af et nåleøje at finde et hus her for en almindelig børnefamilie, der også skal tage hensyn til et begrænset budget,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Kæmpestore markeder i Jylland

I antal er Bornholm den landsdel, hvor der er mindst at vælge imellem, når boligkøberne er på husjagt. Her er der blot 329 huse i udbud ud af i alt 13.938 styks, hvilket også gør Bornholm til den landsdel med den mindste bestand.

I den anden ende af spektret ligger bestanden på den øvre side af 100.000 huse i syv ud af 11 landsdele, og det er særligt de jyske landsdele, der dominerer her.

”Vi har nogle kæmpestore markeder i det jyske. Tætheden på husene er ikke nær så høj som i hovedstadsområdet, men arealmæssigt er landsdelene af betragtelig størrelse. Kombinationen af et stort område og en stor by med dertilhørende opland gør Østjylland til det område, hvor der er allerflest huse,” siger Birgit Daetz, og tilføjer:

”Det er samtidig også her udbuddet er størst. Sammenligner man Aarhus og København, er den største forskel dog, at den store efterspørgsel i København breder sig langt ind i de omkringliggende kommuner – og endda videre endnu. Samme storbyeffekt ser vi ikke i ligeså høj grad i Aarhus. Interessen for boligkøb i oplandskommunerne er dog voksende.”

Øvrige nøgletal:

  • Antallet af villaer & rækkehuse i udbud ligger 2,0 procent over niveauet primo juli 2018. Udbuddet er stigende i alle landets fem regioner. Der er lige nu 38.035 huse til salg i Danmark.
  • På markedet for ejerlejligheder er ændringen i udbuddet fortsat markant højere end i samme måned sidste år. På landsplan er antallet i udbud steget 16,2 procent. Størst er stigningen i Region Hovedstaden, mens den er mindst i Region Midtjylland.
  • Modsat huse og ejerlejligheder er udbuddet af sommerhuse faldende. Lige nu ligger det 5,7 procent under sidste års niveau. Der er tale om en generel tendens i alle regioner med det største fald på 12,2 procent i Region Sjælland.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce