FinansBureauet

Husk at undersøge dine økonomiske muligheder i forbindelse med huskøb

Er du ikke meget for at tage boliglån i banken, men har samtidig brug for penge til at købe fast ejendom, er du i en udsat situation. Heldigvis er der en måde at låne penge til huskøb til en lav rente, uden du forvilder dig ud i det lyssky. Måden hedder pantebrevslån, og denne model for boligfinansiering er det mest udbredte alternativ til lån i banken – men hvad er det?

Køb bolig med pantebrevslån

Tager du pantebrevslån til køb af bolig, får långiveren pant i boligen, du køber. Boligen bliver altså stillet som sikkerhed for lånet, hvilket giver långivere tryghed om, at uanset ændringer i din økonomiske situation har du noget af værdi at komme efter. For dit vedkommende er fordelen, at du kan tage boliglån i en situation, hvor banken ikke er den bedste løsning for dig.

Få lav rente med pantebrev

Hvad angår renter, vil det typisk forholde sig sådan, at renten på et pantebrevslån er lavere, end hvad der kan siges for andre låntyper. Dette da der ikke er stor usikkerhed, hvad angår din evne til at betale det skyldte tilbage. Du kan her have skellet fast vs. variabel rente for øje.

Fast eller variabel rente

Pantebrevslån med fast rente er den bedste løsning for dig, der hader usikkerheder. Her er renten nemlig den samme for hele perioden, mens variabel rente kan føre til svingninger i både positiv og negativ retning. Du kan således med variabel rente ende med at betale en højere ydelse, end du havde forventet – men det modsatte kan også vise sig at være tilfældet.

Bliv boligejer uden om banken

Pantebrevslån kan du fx optage hos Jysk Ejendomskreditselskab A/S. Hvis banken ikke er villig til at låne dig penge grundet varierende indtægt, har du en løsning, hvor du kan blive boligejer. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt