FinansBureauet

Hunde på kontoret er godt for arbejdsmiljøet

På moderne, især kreative, arbejdspladser er det mere og mere normalt, at man kan tage sin hund med på kontoret. Hunde på arbejdspladsen er godt for arbejdsmiljøet, da det giver en afslappet stemning på kontoret, mindsker stress og forbedrer de ansattes velbefindende.

Mange arbejdspladser tilbyder i dag god kaffe, frokost ordning, sundhedsforsikring og andre frynsegoder. Det er dog de færreste virksomheder der har overvejet fordelene ved at have nogle af de ansattes hunde med på arbejdet. Hunde på arbejdet kan, udover forrige nævnte fordele, løfte produktiviteten, forbedre rekruttering af nye medarbejdere samt holde fast i medarbejderne. At holde din hund sund og rask er derfor vigtigt for arbejdsmiljøet.

 

Hold din hund sund med det bedste hundefoder

Den rigtige hundemad giver en glad og sund hund – og det har, som nævnt, en indvirkning på arbejdsmiljøet. Din hunds sundhed starter som udgangspunkt i det hundefoder du fodrer den med. Det hundefoder du køber til din hund, er en af de ting der har størst indflydelse på din hunds helbred og sundhed, ligesom kost for os mennesker. Det foder du giver din hund, bør derfor være af god kvalitet, men kan dog sagtens være billigt hundefoder samtidig. Der er stor forskel på den enkelte hunds behov og på hundemaden på markedet. Det anbefales derfor at du undersøger hundefoder online, for at finde ud af hvad der er bedst, for netop din hund.

 

Hunde mindsker stress

En amerikansk undersøgelse foretaget af Virginia Commonwealth University, viste at hundes tilstedeværelse på kontoret har en positiv indflydelse på arbejdsmoralen og de sociale relationer mellem kollegaerne. Derudover afslørede undersøgelsen at hundene også var med til at reducere stress og forbedre de ansattes velbefindende på arbejdspladsen. Hundene bidrager ikke kun til en bedre work-life balance, men viser også at øge de ansattes loyaliteten overfor virksomheden.

At tillade hunde på arbejdspladsen er en del af personaleplejen, er godt for medarbejdernes moral og øger produktiviteten. Hundes tilstedeværelse har en beroligende, afstressende effekt, og skaber derudover en venlig atmosfære på kontoret.

Flere kreative virksomheder, både i udlandet, men også herhjemme i Danmark, tillader allerede hunde på arbejdspladsen. Disse virksomheder kan kun nikke genkendende til ovenstående fordele ved hund på arbejdet, og fortæller at det er noget der virkelig kan binde relationerne mellem medarbejderne sammen.

Retningslinjer for hunde på kontoret

Nogle virksomheder har en kæledyrspolitik, andre har ikke. Det er dog forventet af medarbejderen, der har hunden med, håndterer denne ansvarligt og tager hensyn til kollegaerne. Følgende retningslinjer bør dog overvejes når hundene tillades på arbejdspladsen:

  • Slå hårdt ned på aggressiv adfærd

  • Lav hundefri zoner på kontoret

  • Kræv at hundene skal være renlige, sygdomsfrie og vaccinerede

  • Hvis hundene skal være tilstede under møder, skal de kunne forholde sig i ro og ikke forstyrre mødets deltagere

Når dette er sagt, så er det selvfølgelig også vigtigt at medarbejderne er tolerante overfor kæledyrene. Fx hvis hvalpe er med på kontoret, kan det ske, at de tisser på gulvet, hvilket er vigtigt derfor ikke at hænge sig i.

 
ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt