FinansBureauet

Hovedstadens boligsælgere får solgt på den halve tid

I København og Frederiksberg kommuner er den gennemsnitlige salgstid nu nede på 2 ½ måneder.

Hovedstadens boligsælgere får solgt på den halve tid

En opgørelse over solgte boliger i 2014 via landets største mæglerkæde EDC viser, at boligsælgerne i Region Hovedstaden i snit får solgt i løbet af 117 dage. I resten af landet ligger den gennemsnitlige salgstid på omkring det dobbelte, gående fra 228 dage i Midtjylland til 256 dage i Region Syddanmark. I de københavnske kommuner får mere end 9 ud 10 solgt deres bolig indenfor en normal aftaleperiode med ejendomsmægleren, dvs. inden 6 måneder og mere end hver anden får solgt boligen inden 60 dage. Alle kommuner på top 10-listen over lynsolgte boliger befinder sig i Region Hovedstaden.

- En gennemsnitlig salgstid omkring 4 måneder er fornuftig og vidner om et marked i balance,siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann. – Når salgstiden er det dobbelte, som den er i det meste af landet udenfor hovedstadsregionen, er der tale om et marked, hvor det stadig er køberne, der har fat i den lange ende.

Hvis man i stedet for at se på den gennemsnitlige salgstid, ser på hvor stor en andel af handlerne, der sker i løbet af de 6 måneder, som udgør en standard salgsaftale med en mægler, viser det sig, at i alle regioner er andelen af solgte boliger under 6 måneder større end andelen, der trækker længere ud.

- Når den gennemsnitlige salgstid udenfor hovedstaden er længere end 6 måneder er forklaringen, at der her sælges et relativt mindre antal boliger, som har været til salg i flere år, og som trækker gennemsnittet voldsomt op, forklarer Jan Nordmann. – Flertallet af de der får solgt, oplever altså en rimelig salgstid, mens en mindre del oplever en lang periode, før der viser sig en køber.

Det er i overvejende grad boliger i byområder, der sælges i løbet af et normalt salgsforløb, mens boliger i tyndt befolkede områder oftest er sværere at komme af med.

- Det er helt afgørende at prisen sættes rigtigt fra starten. Og det betyder i det nuværende marked, at prisen skal sættes som et godt tilbud, hvis ejendommen ligger i et tungt område. Det nytter ikke at lægge ud med en høj pris for ”at prøve markedet af”, sådan som det var almindeligt for 10 år siden, siger Jan Nordmann. – Det ender næsten altid med at give bagslag i form af en endnu længere salgstid og et endnu større afslag til køberen, hvis denne overhovedet findes.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce