FinansBureauet

Hold øje med disse ting når du låner

Står du og skal bruge et lån inden for den nærmeste fremtid til eksempelvis et nyt hus, er det alfa og omega, at du har styr på de vigtigste nøgletal, samt ikke bare vælger det første tilbud, du får. Læs med her i artikel og bliv klogere.

ÅOP

De årlige omkostninger i procent er et nøgletal, som låneudbydere er bundet ved lovkrav om at vise. Det viser altså, hvor meget det vil koste dig ekstra om året at optage lånet. Hold derfor altid øje med ÅOP, når du bevæger dig ud på markedet i jagten efter et nyt lån.

Ydelsen og løbetid

Ydelsen er det beløb, du skal betale tilbage hver måned, og medregnet i dette beløb er renterne samt afdrag. Inden du optager et lån, skal du holde godt øje med ydelsen, men også løbetiden som beskriver perioden, du betaler tilbage over, så du ikke ender i en situation, hvor din ydelse hver måned er så høj, at det går ud over din levestandard. Så hellere sprede tilbagebetalingen ud over længere tid, så du kan komme til at betale en mindre ydelse, så hverdagen stadig hænger sammen. Godt nok vil omkostningerne ofte være lidt højere, hvis løbetiden er længere, men det kan i nogle situationer være det helt rigtige valg, så din økonomi stadig hænger samme.
Det er derfor vigtigt, at du har et overblik over din privatøkonomi i forhold til indkomst og omkostninger, inden du leder efter et lån, da du ellers ikke vil have et overblik over, hvad du kan holde til at betale i ydelse, og hvor lang en løbetid der er nødvendig.

Variabel ellers fast rente

I forbindelse med dit lån vil det blive nødvendigt at se på, om du vil have en fast eller variabel rente. På området vil din låneudbyder helt sikkert være klar med en lang række råd, men du skal også selv tage det til overvejelse. En variabel rente følger markedsrente og kan derfor svinge rigtig meget. Under krisen vil renten naturligvis være lav, men det kan hurtigt vende, og så vil du skulle af med mere. Denne form er altså til dig, som er mere risikovillig, eftersom du kan vinde meget, men du kan også tabe. I modsætning til den variable er den faste rente, som er en rentetype, der ikke ændrer sig, hvorfor det også er lettere at budgettere efter den i din privatøkonomi. Ofte er den dog lidt højere, men omvendt er det et sikkert valg, hvor du ikke risikerer nogle former for udsving.

Undersøg flere muligheder

Det er vigtigt, at du undersøger mange lånemuligheder, så du finder det mest optimale match for din situation. Vil du selv slippe for besværet, så lån penge nu med hjælp fra Lendme.dk. De er bindeleddet mellem dig og bankerne, og de indhenter en lange række tilbud til dig, så du finder den bedste løsning. Under hele processen kan du altid ringe ind til dem, og høre hvordan det går, eller hvis du har spørgsmål til noget generelt. De vil gerne skabe en tryg og nem oplevelse for dig, så du går derfra med en rigtig god løsning.

Skal du ud og låne, så hold øje med ovenstående råd.

 
ANNONCE
ANNONCE
Del
Om forfatteren
Finansbureauet.dk

Følg på:

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt