FinansBureauet

Højsæson for skybrud: Sådan forbereder du dig bedst

Selvom der har været godt gang i sluserne i juli, peaker skybrudssæsonen normalvis her i august. Med forsikringer og forebyggende tiltag kan de værste skader dog undgås. Spar Nord har derfor sammen med Privatsikring samlet de bedste råd.

Sommermånederne er højsæson for skybrud. Og faktisk er august den måned, der statistisk set har flest dage med skybrud. Derfor kan det være klogt at tænke i forsikringer og forbyggende tiltag, så du undgår både dyre regninger og de værste vandskader på boligen den kommende tid. Spar Nord opfordrer først og fremmest husejere til at overveje de vigtigste forsikringer:

- Forsikringer kan ikke kun give dig erstatninger, hvis skaden skulle ske, men de kan også skabe ro i maven hos de boligejere, der er særligt udsatte i skybrudssæsonen. Er uheldet ude, kan det nemlig blive en rigtig dyr affære, forklarer forsikringsansvarlig i Spar Nord Stine Herred Sørensen og fortsætter:

- Derfor bør man dels overveje en husforsikring, som dækker udbedringen af bygningsskader, og dels en indboforsikring, som dækker den indbo, der går i stykker i forbindelse med et skybrud.

Men selvom du er forsikret, bør du alligevel gøre en indsats op til skybrud og stormfloder. Det er nemlig ikke alle skader, der bliver dækket, hvis boligen ikke er ordentligt forberedt på forhånd. Derfor har Spar Nord sammen med Privatsikring samlet sine bedste forebyggende råd til husejere, der gerne vil forberede sig på de kraftige regnskyl.

Tjek afløbsriste, tagrender og tagnedløb
En typisk medvirkende årsag til vandskader er tilstoppede afløbsriste, tagrender og tagnedløb. Derfor er det vigtigt løbende at fjerne blade og løvfald, der kan bremse vandet. På den måde undgår du, at vandet hober sig op bestemte steder og i sidste ende resulterer i en vandskade.

Benyt sandsække
Boligejere, der har kælder, kan med fordel dække kældervinduer, indgange og andre risikosteder til med sandsække, når der varsles skybrud. De er nemlig effektive til at modstå store mængder vand, og begrænser således vandet, der trænger ind. Er du fortsat nervøs for, at uheldet skulle ske, kan man hæve ens indbo over gulvet op til en skybrudsvarsling.

Kontrollér, at døre og vinduer lukker tæt
Selvom det kan virke som en selvfølge, er det en god idé at tjekke, at samtlige døre og vinduer er lukkede, og at de ikke mindst lukker tæt. Vandskader, der skyldes et åbent vindue, er nemlig som udgangspunkt ikke dækket af forsikringen.

Skulle vandet alligevel trænge ind og påføre skader på din bolig, råder Spar Nord og Privatsikring dig til, at du dokumenterer skaderne med et kamera, mens genstande først smides ud, efter forsikringsselskabet har været på besøg

ANNONCE
Del

Seneste nyt