FinansBureauet

Højeste huspriser nogensinde

Huspriserne i Danmark har nu ramt det højeste niveau nogensinde. Det viser Finans Danmarks seneste tal for boligmarkedet i 4. kvartal 2018.

Huspriserne er på landsplan steget med 4,2 pct. det seneste år, og dermed har den gennemsnitlige huspris nået det højeste niveau siden statistikkens start i 1992. 

”Der er fremgang på boligmarkedet over det meste af landet. Det har fået huspriserne til at stige til det højeste niveau nogensinde, så et typisk hus på 140 kvadratmeter koster ca. 1,9 mio. kroner. Prisen er dog kun lidt højere, end da huspriserne toppede før finanskrisen i 2007,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark. 

Huspriserne er de seneste fire år steget betydeligt, og i dag koster et hus ca. 350.000 kr. mere end for fire år siden. 

”De seneste fire år har flere hussalg og kortere salgstider gået hånd i hånd med stigende huspriserne. Man skal imidlertid huske på, at både lønninger og det generelle prisniveau er steget betydeligt i samme periode, så danskerne skal ikke nødvendigvis bruge en større andel af deres indkomst på boligkøb,” siger Ane Arnth Jensen. 

Salget af huse er i 4. kvartal 2018 lidt højere end for et år siden, og salgstiderne er 10 dage kortere. 

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Claus Fledelius Claus Fledelius

Følg på:

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på FinansBureauet. Har tidligere bl.a. været økonomisk journalist og redaktør for Børsen Magasiner og Bonnier Publications, og har derudover stået som forfatter til flere skattepolitiske rapporter.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt