FinansBureauet

Højere Løn: 5 forskellige uddannelsesretninger med høj løn

I disse måneder går mange danske unge og venter spændt på, om de er kommet ind på deres drømmestudie. Og igen i år forventes det, at de videregående uddannelser vil optage et rekordstort antal elever. Mange danske studerende har i flere undersøgelser givet udtryk for, at udsigten til en god løn spiller en stor rolle for deres uddannelsesvalg. Heldigvis er der mange veje, der fører denne vej – og netop derfor har vi her lavet et kort liste med fem forskellige uddannelsesretninger, som giver en høj løn.

1: Økonom – Gennemsnittelig indkomst 1.1 millioner kroner

Øverst på listen over uddannelser med de bedste lønninger til følge, finder man uddannelsen i økonomi, der kun er overgået af uddannelsen i forsikringsvidenskab. Økonomistudiet på både Aarhus og særligt Københavns Universitet er to af de mest velansete og ikke mindst berygtede uddannelser, hvor der stilles meget store faglige krav til eleverne, hvilket resulterer i en meget høj frafaldsprocent. Til gengæld står danske virksomheder både i det offentlige og i de private erhvervsliv på tæerne for at ansætte en dygtig økonom.  Denne kombination gør at den årlige gennemsnittelige løn for en uddannet økonom sniger sig op over 1 million kroner.

2: Civilingeniører – gennemsnitlig indkomst 750.000-1 million kroner

En anden type uddannelse som også give en meget høj gennemsnittelig lønindtægt over et helt liv, er uddannelserne til civilingeniører. Her er der mange forskellige undergrene af ingeniøruddannelser fra maskiningeniører til kemiingeniører og elektronikingeniører. Men fælles for dem alle er, at lønningerne for disse ingeniører ligger i den høje ende af lønskallen med gennemsnitlige lønninger ligger imellem 750.000 kroner til 1 million kroner. Så uanset om man har en drøm om at designe broer eller udvikle de næste Apple høretelefoner, er der en god løn at hente for sine anstrengelser.

3: Jura – gennemsnittelig indkomst 920.000 kroner

En tredje uddannelse som giver en meget høj gennemsnittelig løn for dens dimittender, er uddannelsen i jura. Her er både uddannelsen i København og Aarhus meget velansat – ligesom det var tilfældet med uddannelsen i økonomi. Og ligesom med økonomistudiet, så er der også her meget høje faglige krav, hvilket skaber en høj frafaldsprocent undervejs i uddannelsen.

Til gengæld giver uddannelsen i jura gode muligheder for at arbejde i såvel det private som i det offentlige inden for en lang række fagområder. Lang størstedelen af de uddannede vælger at arbejde som jurister, mens andre går den endnu længere vej og tager advokateksamen. Sidst men ikke mindst vælger nogle enten at arbejde med offentlig forvaltning eller som konsulent eller rådgiver i private virksomheder.

4: IT-konsulent: 650.000-700.000 kroner

En fjerde vej man kan gå, hvis man gerne vil have et alsidigt job med mange muligheder, er at uddanne sig til IT-konsulent. Her udbydes der en lang række forskellige uddannelser der kan tage en ned af denne vej, uanset om man søger ind på en erhvervsskole eller et universitet. Der har i flere år været mangel på IT-uddannet personale i Danmark, og blandt anet derfor har man i de senere år set en stødt stigende lønudvikling inden for denne branche. Som IT-konsulent finder man både gode ansættelsesmuligheder i det offentlige og i det private erhvervsliv. Mange vælger her også at blive selvstændige, hvilket bidrager til, at den gennemsnittelig løn for en IT-konsulent ender på knap 700.000 kroner.

5: Kommunikationskonsulent 620.000 kroner

En femte og sidste mulighed man kan overveje, hvis man genre vil kunne tjene en god løn, uden at være matematisk anlagt, som både økonomer og ingeniører er, er at læse kommunikation. I dag findes der en lang række kommunikationsuddannelser på de danske universitær både overordnet og med et erhvervssprogligt fokus. Her er særligt gode tysk sproglige kompetencer i høj kurs i erhvervslivet.

Såvel offentlige som private virksomheder efterspørger i stigende grad dygtige kommunikationskonsulenter, og netop derfor vælger mange i dag også at supplere deres oprindelige uddannelse med en ekstra kommunikationsuddannelse i form at et uddybende kursus. Kommunikationskonsulenter kan derfor, i lighed med kandidatuddannede inden for retorik ende med at have en årlig indkomst på over 600.000 kroner.

Så uanset hvad der måtte være din interesse, er der mange muligheder for at komme ud med en god løn på den anden side. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce