FinansBureauet

Høj rente med fuld sikkerhed

Bankerne har problemer med at skaffe kapital for tiden, og det kan man som bankkunde udnytte til at få en høj rente - helt risikofrit.

Høj rente med fuld sikkerhed

Renten fortsætter med at sætte den ene bundrekord efter den anden, og det kan være mere end almindeligt svært at sikre et fornuftigt afkast af sin kapital på aktie- eller obligationsmarkedet. Men der findes faktisk en genvej til at sikre sig et ganske fornuftigt afkast af sin likvide formue, og endda helt uden den risiko der er forbundet med investering i obligationer og ikke mindst aktier.

Og den genvej hedder en bankopsparing. Er man parat til at give afkald på pengene en kortere årrække, er det faktisk muligt at opnå en rente på helt op til 4 % i banken.

Det fremgår af en oversigt på www.mybanker.biz, hvor man kan se, at indskud med en bindingsperiode på 4 år i øjeblikket giver et afkast på 4 %. Men selv om man kun ønsker at binde pengene i en kortere periode, kan man stadig opnå en fornuftig forrentning. Ved en bindingsperiode på et halvt år, kan man i øjeblikket få en rente på omkring 2,5 %.

For at få pengene forrentet bedst muligt, er det dog ikke nok at troppe op nede i sin lokale bank, og sætte pengene ind på den første den bedste konto. Man skal derimod sætte sit indskud på "auktion" på førnævnte hjemmeside, og lade bankerne konkurrere mod hinanden for at tilbyde den højeste rente. Det koster kun 49 kr., og det er forsvindende lidt i forhold til, hvad det ville koste i handels- og depotomkostninger, hvis man i stedet købte obligationer. Dertil kommer, at renten man vil kunne opnå på en obligation, med samme løbetid som bankindskuddet, i øjeblikket også er langt lavere.

Og så er der lige det med sikkerheden. Så længe man holder sig under en beløbsgrænse på 745.000 kroner, er pengene sikret af garantiordningen, også selvom banken krakker. Har man behov for at placere en større beløb end det, skal man blot dele beløbet ud over flere banker.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce