FinansBureauet

Hjemtag gevinsten i NKT Holding

Efter pæne kursstigninger er NKT tæt på at indfri kurstarget, og et salg bør overvejes.

Hjemtag gevinsten i NKT Holding

Tilbage i august sidste år blev NKT anbefalet som køb af FinansBureauet ved kurs 178. Kurstarget blev sat til 280, og her godt et halvt år efter er kursen snublende tæt herpå, da den lukkede i kurs 272 i fredags. Sniger den sig op over de 280 en af de nærmeste dage, bør man hjemtage gevinsten, da lidt af pusten meget vel kan tænkes snart at gå af ballonen igen.

Kursen på NKT aktien havde ellers længe ligget underdrejet på grund af den generelle uro på aktiemarkederne og nedjusteringer grundet midlertidige problemer i form af indkøringsvanskeligheder på en ny kabelfabrik. Problemer som aktiemarkederne tilsyneladende havde svært ved at se det midlertidige i, hvilket skabte en overdreven negativ holdning til aktien, og åbnede op for en unik købsmulighed. Men stemningen omkring selskabet vendte for alvor for godt en måned siden, med meddelelsen om det indbringende salg af deres underdivision NKT Fleksibles for 3,8 milliarder kroner. En stemning der i sidste uge blev udbygget af et regnskab med positive udmeldinger om fremtiden.

Regnskabsresultatet i sig selv var imidlertid så langt fra prangende. Sølle 127 millioner kroner viste bundlinien, og det er unægteligt ikke meget for et selskab med en markedsværdi på 6,5 milliarder kroner. Og selv om regnskabet (som forventet) bragte løfter om bedre tider, så er det positive scenarie nu fuldt ud indbygget ved den nuværende kurs, og der var ikke oplysninger i regnskabet, der på nuværende tidspunkt kan retfærdiggøre en forøgelse af det aktuelle kurstarget. Kursen på aktien er fair på det nuværende niveau, og da der p.t. findes mange aktier med større potentiale, anbefales det, de læsere der måtte have fulgt rådet, at tage gevinsten.

Disclosure: Claus Forrai ejer aktier i NKT, men vil sælge efter offentliggørelsen af artiklen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce