FinansBureauet

Her er de bedste tricks til en billigere ferie i 2019

Spar Nord giver her i samarbejde med rejseportalen FinalCall.travel 5 gode råd til, hvordan du finder din næste rejse til billigere penge.

Jule- og nytårsdagene er ikke kun højtid for gaver og søde sager. Rigtig mange danskere vælger at bruge en del af ferietiden på at planlægge og bestille rejser for det kommende halvår.

Tendensen er velkendt hos flyselskaberne, og derfor lancerer de typisk kampagner med besparelser på flybilletter i løbet af højtiden. I den anledning har Spar Nord i samarbejde med rejseportalen FinalCall.travel samlet 5 gode råd til, hvordan du finder din næste rejse til billigere penge.

- Mange tager på ferie mere end én gang i løbet af året, og i de fleste tilfælde udgør rejserne en betydelig del af budgettet i privatøkonomien. Derfor giver det også rigtig god mening at bruge noget tid på at undersøge, hvor og hvordan man skaffer sig sin næste ferie til billigere penge, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm.   

1. Hold øje med kampagner
Ifølge Flemming Lundberg Poulsen, der er chefredaktør hos FinalCall.travel, kender flyselskaberne alt til danskernes vaner, når det gælder bestilling af rejser:

- Flyselskaberne kender vores vaner – nærmest bedre end vi selv gør – og derfor forsøger de at imødekomme den ekstremt store interesse i juledagene for booking af rejser. Det gør de ved at lancere kampagner med tilbud, som man med fordel kan holde øje med, siger han og tilføjer:

- Det er dog svært på forhånd at sige, hos hvilke selskaber man kan forvente de største besparelser. Det varierer nemlig fra år til år, hvem der vælger at køre kampagner, og det vides aldrig på forhånd, præcist hvilke dage de gør det – det gælder derfor om løbende at holde øje.

2. Byt om på ferierne
Er du på jagt efter prisvenlige rejser kan det i mange tilfælde være en økonomisk fordel at besøge sin drømmedestination, når der er lavsæson:

- Det er ikke unormalt at kunne få flybilletter og hotelophold til halv pris, når der er lavsæson. Det betyder selvfølgelig, at du i mange tilfælde skal være indstillet på at gå på kompromis med vejret, men omvendt kan du sagtens tage til Mallorca, Nice, Malaga eller Athen i februar. Der er ikke strandvejr, men heller ikke minusgrader, og klimaet er formentlig mere velegnet til at komme rundt og opleve stederne sammenlignet med juli måned, hvor temperaturerne er på sit højeste, siger Flemming Lundberg Poulsen og fortsætter:

- Er du afsted mere end én gang om året, kan du omvendt også overveje at rejse til din ’vinterferiedestination’ i sommerhalvåret. Det kunne for eksempel være Thailand, som faktisk er skøn om sommeren. Ofte oplever man en times regn i løbet af dagen, og så er vejret fint resten af tiden.

3. Book direkte hos hotellet
Ligesom prisen på flybilletter med fordel kan testes af hos forskellige selskaber, så kan du også undersøge forskellige udbydere, når hotelopholdet skal bookes:

- Prisen på hotelophold kan sagtens variere alt efter, om du booker hos forskellige portaler eller direkte gennem hotellet. Hvis prisen er den samme eller lavere ved at booke direkte gennem hotellet, så ville jeg helt klart foretrække den løsning.

- Dels undgår du at blive kastebold mellem hotellet og en mellemmand, hvis der sker noget uforudset, og generelt får du også lidt mere for pengene. Nogle gange er der gratis morgenmad med i prisen, og ofte er der en tendens til, at hoteller tildeler de bedste værelser til de gæster, der har booket direkte gennem dem, lyder det fra Flemming Lundberg Poulsen.

4. Tag valutakurser med i regnestykket
Et af de parametre, som også har indflydelse på prisen på din ferie, er den danske krones værdi set i forhold til feriedestinationens:

- Udgifter til ferier begrænser sig ikke kun til flybilletter – de er også forbundet med leveomkostningerne i det pågældende land. Eksempelvis er den svenske krones værdi set i forhold til den danske faldet støt siden 2012, og alene det sidste år er valutaen blevet 1,8 procent mindre værd, siger Jens Nyholm og tilføjer:

- Så står valget mellem vinterferie i Sverige eller Norge, så er der klart økonomiske fordele ved at vælge Sverige. For mens den svenske krone er faldet, er den norske steget, og dertil kommer, at det underliggende prisniveau er en hel del højere i Norge end i Sverige.

Den samme udvikling er gældende for valutaen i Tunesien. Ifølge Jens Nyholm overstiger prisudviklingen i landet ikke den nedadgående kursværdi, og det gør det i sidste ende billigere for danskerne at gå på restaurant, handle ind og betale hotelovernatninger på ferien. Man kan derfor med fordel vælge Tunesien som destination for sin badeferie fremfor andre populære lande som Egypten, Dubai eller Sydafrika.

5. Tjek, hvad flybilletterne inkluderer
Har du fundet flybilletter til en fordelagtig pris, er det en god idé at tjekke, hvad billetterne inkluderer. Skal du eksempelvis på skiferie, og har du brug for at medbringe skiudstyr, kan der være stor forskel på, hvad det koster at medbringe:

- I nogle tilfælde er skiudstyr inkluderet i prisen på billetterne, og i andre tilfælde kan det koste en formue at få det med. Det er derfor vigtigt, du tjekker priserne på ekstra bagage, inden du bestiller, så du ikke ender i en gebyrfælde og dine – tilsyneladende – billige flybilletter ender med at koste dig dyrt, påpeger Flemming Lundberg Poulsen.

Kilde: Spar Nord

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce