FinansBureauet

Har du styr på selvangivelsen?

I midten af marts 2020 offentliggjorde SKAT årsopgørelserne, og du har haft mulighed for at rette i den indtil den 30. marts, for ændringer som kommer med i den første årsopgørelse. Har du ikke fået rettet i din årsopgørelse endnu? Bare rolig, du kan nå det indtil den 1. september 2020. Fristen er nemlig blevet udskudt grundet COVID-19, og samme frist gælder for selvstændige erhvervsdrivende som skal indberette et oplysningsskema. OB Revision guider dig sikkert igennem alt hvad du har brug for at vide når du skal rette i din selvangivelse.

Hvad er en selvangivelse?

En selvangivelse er en angivelse af ens indkomst (hvor meget man har tjent) i det foregående år, og hvor meget man skal betale i skat. Selvangivelsen for private som man kendte den i gamle dage hvor man selv skulle indberette alt til SKAT, blev faktisk afskaffet helt tilbage i 2008, og man skal i dag ikke selv indberette oplysninger til SKAT. Det er eksempelvis arbejdsgivere, banker og a-kassen som indberetter til SKAT, hvorefter SKAT udarbejder din selvangivelse. Den får du tilsendt af SKAT og hvis du har rettelser til den har du pligt til at kontakte SKAT.

Hvordan er det nu med de der fradrag?

Et fradrag er et beløb du kan trække fra din indkomst. Når du kan trække beløbet fra din indkomst skal du ikke betale skat af det fratrukkede beløb og det er derfor skattefrit. Nogle fradrag skal du selv ind og indberette, og andre bliver automatisk trukket fra.

Det man ofte skal ind og rette til i selvangivelsen er fradrag. Anvender man de fradrag man kan benytte sig af korrekt, kan det have en stor økonomisk gevinst. Derfor kan det godt betale sig at sætte sig godt ind i de forskellige fradrag. Orker du ikke at undersøge dette, kan du med fordel kontakte en revisor København og få hjælp til din selvangivelse.  SKAT har en god fradragsvejleder du med fordel kan prøve af.

Nogle af de mest benyttede fradrag er:

  • Befordringsfradrag, bedre kendt som kørselsfradrag. Transporterer du dig selv mere en 12 km. Til og fra et lønnet arbejde hver vej (24 km. I alt), kan du benytte dig af befordringsfradrag.
  • Servicefradrag, bedre kendt som håndværkerfradrag. Du kan få fradrag for eksempelvis rengøring, børnepasning, vinduespudsning og håndværksydelser.
  • Rejsefradrag, fradrag for kost, logi og småfornødenheder.
  • Fagforening og A-kasse. Dit kontingent for fagforening og a-kasse kan du få fradrag for, for op til 6.000kr. Årligt.
  • Fradrag ved donationer til velgørenhed. Du kan få fradrag for dine donationer til velgørenhedsorganisationer, såfremt organisationen er godkendt af SKAT.

Hvornår skal jeg indberette? Hvad sker der hvis jeg ikke når det til tiden?

Når du ikke at indberette dit oplysningsskema inden den 1. september 2020 kl. 23.59 har det en økonomisk konsekvens. Denne økonomiske konsekvens kommer i form af daglige kontrollovstillæg – altså dagbøder. Disse dagbøder er på 200kr. pr. dag som fristen overskrides, dog maks. 5000kr. I alt. Derfor er det en god idé at få styr på dine fradrag snarest, så du undgår disse kontrollovstillæg.

Hvordan indberetter jeg?

Du kan selv rette i dine oplysninger og manuelt indberette på SKAT’s tastselv funktion. Det du skal gøre er at logge ind med dit nemid og rette i din årsopgørelse/selvangivelse hvis du skal indberette som privatperson. Skal du indberette som virksomhed eller selskab skal du udfylde oplysningsskemaet.

Hvilken selvangivelse skal jeg indberette?

Når vi taler om selvangivelser er der en selvangivelse for privatpersoner, et oplysningsskema for selvstændige erhvervsdrivende og et oplysningsskema for selskaber.

  • Selvangivelse for privatpersoner: Det giver næsten sig selv, altså er det en selvangivelse for privatpersoner som ikke driver virksomhed. Deriver du hobbyvirksomhed skal du angive overskuddet heraf som ’anden personlig indkomst’.
  • Oplysningsskema for selvstændige erhvervsdrivende(tidligere udvidet selvangivelse): Oplysningsskemaet for selvstændige erhvervsdrivende er for selvstændige som driver virksomhed (Enkeltmandsvirksomhed, IVS, personligt ejet mindre virksomhed), personer som har indtægter fra en udlejningsejendom (også forældrekøb), personer som har udenlandsk indtægt eller udenlandsk ejendom. Det er også dette oplysningsskema du skal anvende hvis du har solceller eller er begrænset skattepligtig.
  • Oplysningsskema for selskaber (tidligere selskabsselvangivelse): Dette er en ’selvangivelse’ for selskaber.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce