FinansBureauet

Har du styr på, hvem der skal arve dig?

Der er rigtig mange, der har svært ved at forholde sig til døden. På en måde er det et tabu at tale om den, og mange føler sig utilpasse, hvis snakken omhandler emnet. Det er nemlig noget, der er uvant for de fleste – også selvom det er en helt naturlig del af livet.
Det er nemlig noget, der er forbundet med stor sorg, og derfor er det også noget, vi helst vil undgå at spekulere for meget over. Dog er det en god ide at gøre sig nogle tanker om sin egen død blandt andet i forhold til testamente.

Du bestemmer selv over din friarv

For har du styr på, hvem der skal arve dig? Hvis det ikke er tilfældet, så bør du tage et kig online. Her finder du nemlig alt den hjælp, som du måtte have behov for, når du gerne vil beslutte, hvad der skal ske med din friarv.
Du skal forholde dig til din friarv for på den måde at sikre, at den tilfalder den eller de personer, som du ønsker og for også at undgå den splid, der i nogle familier kan opstå, når først der er tale om økonomi. 

Sådan fungerer din tvangsarv

Der er dog også noget, der kaldes for tvangsarv. Her er der tale om den del af din formue, som dine arvinger har krav på at få efter dig, og det er derfor en del af din arv, som ikke kan tilfælde andre – heller ikke selvom du noterer det i et testamente. Der dog ikke alle, der kan få del i tvangsarven.

Det er noget, som der tilfalder en ægtefælle og ens andre livsarvinger. Den udgør 25% af hele arven. 
Med det sagt er der således stadig 75% tilbage af din arv, som du kan beslutte, hvad der skal ske med.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce