FinansBureauet

Halvdelen af landets kommuner fik lille fremgang i hussalget i november

Faldende handelsaktivitet har præget salget af huse igennem de seneste måneder, men faldet er stoppet i november, som byder på et samlet salg af huse, der ligger en my højere end i oktober. I 50 af landets kommuner er der samtidig tale om en mindre fremgang i salget.

Drømmen om fire nye vægge, der kan danne rammen om fremtidige middage med venner. Et nyt badeværelse, der kan indbyde til afslappende bade, ro og fordybelse. Nye værelser til børnene. Eller en ny stue, hvor de personlige batterier kan blive fuldt genopladet.

Den drøm lever hos mange danske huskøbere, og 2.786 har gjort drømmene til virkelighed i løbet af november måned. Det viser Boligsidens nye handelstal, som samtidig afslører, at de seneste måneders fald i handelsaktiviteten dermed er bremset – i hvert fald for en stund.

Konkret ligger det samlede salg af villaer og rækkehuse i november to procent højere end i oktober, hvor der blev solgt 2.734 huse i Danmark.

”Det er en meget lille fremgang i salget, som vi ser her i november, og når det er sagt, skal vi også huske på, at oktober-resultatet var det laveste salg for måneden siden 2012. Men derfor er det stadig væsentligt at hæfte sig ved, at salget ikke er dalet yderligere, men tværtimod bevæger sig en lille smule op,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Det understreger pointen om, at salget bestemt ikke er gået i stå, men at danskerne trods økonomisk krise fortsat har både et behov for og lyst til at flytte i ny bolig.” 

Lille fremgang i salget i 50 kommuner

Splitter vi tallene mere op og kigger lokalt på handelsaktiviteten i landets kommuner, viser det sig, at der har været en mindre fremgang i salget i 50 kommuner.

”Når vi kigger på de reelle antal handler, er der langt de fleste steder tale om beskedne stigninger, der er udgjort af maksimalt 26 flere handler. Igen hænger det selvfølgelig også sammen med det lave niveau, der var udgangspunktet i oktober. Men det til trods er der i halvdelen af kommunerne tale om stigninger, hvilket er en del flere kommuner med fremgang, end vi ellers typisk har set det på denne tid af året i tidligere år,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Det er for eksempel bemærkelsesværdigt, at flere kommuner i landsdelene København By og Københavns Omegn havde lidt flere handler i november end i oktober, og det er ellers områder, der har oplevet en markant nedgang i handlen i de seneste måneder.”

Foruden de 50 kommuner med stigende handelsaktivitet, var der seks kommuner, der havde et uændret antal handler fra oktober til november, imens der er i 42 kommuner var tale om et fald i handelsaktiviteten.

Se udviklingen i hver enkelt kommune her på Boligsiden. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce