FinansBureauet

Håndværkertilbud hitter: Mægler guider dig inden køb

Flere og flere går med drømmen om at omdanne gammelt skrot til et smukt slot. Håndværkertilbud hitter, men ifølge Nybolig-mægler er der en række ting, du skal overveje, inden du slår til.

Vi elsker at sætte vores eget præg på boligen og er ikke bange for at trække i arbejdshandskerne og gribe hammeren. Flere og flere boligkøbere jagter de eftertragtede håndværkertilbud, og hos Nybolig oplever næsten 3 ud af 4 mæglere, at køberne har planer om at lave store renoveringer af de boliger, de har købt. 

Ifølge Henrik Sandahl, der er ejendomsmægler hos Nybolig, skal grunden til den stigende renoveringslyst findes i en øget gør-det-selv-mentalitet hos danskerne.

– Folk tør kaste sig ud i mere gør-det-selv-arbejdet end tidligere og er ikke så bange for den udfordring, det er at renovere et ældre hus. For mange har det nok også noget med det kosmetiske at gøre, nemlig at de gerne vil have den gamle flotte facade. Så beholder de bare skallen på huset og renoverer så det indvendige, så huset bliver nyt indvendigt, samtidig med at facaden holdes i den oprindelige stil, siger Henrik Sandahl. 

God investering – med de rigtige overvejelser

Ifølge Henrik Sandahl kan et håndværkerkøb være en god investering. Der er er dog en række ting, man skal være overveje, inden man lader sig opsluge af renoveringsdrømmen og køber et håndværkertilbud.


1. Tjek priserne i området 
Der er jo ofte rigtig gode penge at spare på et håndværkertilbud, men skal du i gang med en meget dyr ombygning i et område, hvor priserne generelt er lave, kan det blive svært at sælge huset igen uden at miste mange penge. Tag derfor en god snak med mægleren om priserne i området.


2. Undersøg renoveringens omfang
Dan dig et overblik over, hvor meget der skal udskiftes, inden du reelt set kan flytte ind. Skal vigtige elementer som kloakeringen, fundamentet eller taget fikses, koster det både tid og penge. Det er vigtigt, at du kender omfanget af, hvad der skal laves.


3. Gå plantegningen grundigt igennem
Er du tilfreds med indretningen af boligen? Overvej, om det bedre kan betale sig at rive huset ned og bygge et nyt. Skal der bygges alt for meget ud og om, bliver det nemlig hurtigt dyrt, så det er en opvejning af, hvilke kvaliteter der er i det nuværende hus – og hvilket udseende man gerne vil have i sidste ende.

 
4. Vær realistisk om egne evner
Det kan se nemt ud, når de river en væg ned på TV, men det er det ikke nødvendigvis, hvis du har ti tommelfingre. Derfor skal du overveje nøje, hvor meget du tror, du selv kan lave, og hvor meget du skal have hjælp til, da det har en afgørende betydning for prisen på ombygningen. Vær også opmærksom på, at der er grænser for, hvad du som ufaglært må lave selv.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce