FinansBureauet

Håndværkerfradrag - genvej til højere lejeindtægter på sommerhuse

Flere sommerhuse kan udlejes, og til højere pris, efter udvidet fradragsordning

Håndværkerfradrag - genvej til højere lejeindtægter på sommerhuse
Det populære ’håndværkerfradrag’ blev for nylig udvidet til også at omfatte istandsættelse og vedligehold af sommerhuse. Dermed er der åbnet mulighed for at flere sommerhuse kan bringes op til en standard, hvor de kan lejes ud til turister. Og for at huse som allerede lejes ud, kan indbringe endnu flere lejeindtægter, til gavn for dansk økonomi.

BoligJobordningen kan dermed aflede en positiv effekt på beskæftigelsen i form af flere jobs i turistindustrien i sommerhusområderne. Sådan vurderer Flemming Løager-Andersen, direktør for Danmarks største kæde af selvstændige feriehusbureauer, Feriepartner Danmark overfor EDC. " Undersøgelser viser, at bare ét ekstra sommerhus til udlejning skaber en meromsætning på omkring 250.000 kr. årligt, så det bliver hurtigt til mange penge, hvis vi kunne få eksempelvis 1.000 flere huse til udlejning", siger Flemming Løager-Andersen.

Det er ikke nødvendigvis kun top-moderne sommerhuse med spa og pool, der kan lejes ud." Masser af turister går mere efter et hus med charme og oprindelighed, men dog i en stand og kvalitet, der matcher kravene i 2013. BoligJobordningen kan være med til at løfte et ældre sommerhus til det niveau der gør, at vi kan få en fornuftig udlejning", fortæller Flemming Løager-Andersen.

Ifølge feriepartner-direktøren forlanger turister i dag som minimum et ordentligt køkken og bad/toilet, gode senge og i øvrigt en lys og enkel indretning: "Med fradraget på op til 15.000 kr. pr. voksen i husstanden for lønudgifter, er der givet en god håndsrækning til den sommerhusejer, der vil opgradere sit køkken og badeværelse. Indtil videre er ordningen vedtaget at gælde for 2013 og 2014, så man kan med noget planlægning opnå fradrag begge år", fortæller han til EDC.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce