FinansBureauet

Guld i Sydafrika

Det sydafrikanske guldmineselskab Gold Fields er en sjælden kombination af lav pris, højt direkte udbytte og stort vækstpotentiale.

Guld i Sydafrika

Kursudviklingen på guldmineselskaber er umiddelbart lidt af et paradoks. For mens guldprisen er steget med over 50 procent over de seneste 2 år, handles guldmine aktierne til det laveste niveau målt på indtjening i adskillige år. Og kursen på indekset for de største guldmineselskaber er faldet med 23 procent fra top.

Men selvom både aktiekurser og price/earning værdier er faldet, er paradokset måske ikke så stort endda. Mange guldmineselskaber er stadig ikke helt billige. Og selvom markedsprisen på deres vare er steget, er udvindingsomkostningerne også steget. Samtidig har mange af selskaberne ikke muligheder for at øge outputtet og derved drage ekstra nytte af de stigende priser. Da selskaberne tilmed ofte er meget nærige med udbyttebetalingerne, har de også mistet et potentielt publikum på den konto.

Men et enkelt selskab skiller sig ud fra mængden. Og det er det sydafrikanske guldmineselskab Gold Fields. Selskabet handles til price/earning på kun godt 11, og med udbytteprocent på hele 4,4, topper den branchen.

Selskabets netto indtjening steg med godt 25 % sidste år, som en kombination af de højere guldpriser og selskabets evne til at kontrollere omkostningerne. Og deres operating margin steg fra 51 til 56 procent.

Fremtidsudsigterne tegner også lovende. Selskabets seneste opgørelse viser en 4 procents stigning i deres guldreserver. Og med masser af penge på kistebunden er selskabet også fint i stand til at realisere sine egne vækst ambitioner uden at skulle rejse ny kapital.

Køb aktien med et kurstarget på 17,5 inden for et år, ved uændrede eller højere guldpriser.

Disclosure: Claus Forrai ejer på tidspunktet af udgivelsen af artiklen ikke aktier i Gold Fields

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce