FinansBureauet

Guiden - Sådan sparer du kassen på dit boligkøb!

Boligkøb er en af de få ting, de fleste kun kommer til at beskæftige sig med få gange i løbet af deres liv. Det kan derfor være lidt af en opgave, når dagen endelig kommer, hvor man skal tage stilling til det. Der er dog rigtig mange, der har en forventning om, at det hele har en fast pris. Dette er ikke nødvendigvis tilfældet. Der er faktisk ret mange penge at spare, hvis man er klar over, hvorledes man skal gribe hele situationen an. Derfor giver vi nu, tre gode tips til, hvordan du kan spare penge på dit boligkøb.

Indhent tilbud fra forskellige banker og realkreditinstitutter

Stedet du bør starte, hvis du vil spare penge på dit boligkøb, er i din bank. For uden et lån bliver der næppe nogen handel. Og her kan der være mange penge at spare på både dit bank- og realkreditlån.  Boliglånet er bankernes primære indtægtskilde. Dette betyder, at boliglånet er en vare, som de skal sælge, og derfor er der også mulighed for at forhandle om prisen.  

Den gennemsnitlige dansker beholder den samme bank igennem hele livet, og derfor har vi generelt rigtig stor tillid til vores bankrådgiver, når vi sammenligner os selv med mange andre lande. Det ligger derfor helt naturligt for os at tænke, at vores bankrådgiver altid varetager vores interesser på bedste vis. Men her er det igen vigtig at huske, at bankerne er en virksomhed, og de ønsker kun en ting, nemlig at tjene penge. Dette er utroligt vigtigt at huske, da det er man kan spare mange penge på både banklån, renter, bidragssatser, og ikke mindst gebyrer, hvilket bliver til rigtig mange penge over en 30 års afdragsperiode.

En god måde at spare penge på er derfor ved at indhente tilbud fra forskellige banker og realkreditinstitutter. Alle banker vil gerne give dig et tilbud, og når du står med et par tilbud i hånden, som er bedre end det første tilbud, du har fået fra din egen bank, kan du med stor fordel spille på din store loyalitet og bruge dem imod din bankmand. For hvis du har været kunde hos din bank i mange år, er det vel kun rimeligt, at du får det bedste tilbud, ikke?

Styrk din forhandlingsteknik – lav en forhandlingstaktik

En anden ting, som kan hjælpe dig med at spare penge på din bolighandel, er din forhandlingsteknik. Mange boligkøbere har en tendens til at glemme, at de er en lige så stor en del af handlen, som boligsælgerne. Et boligkøb fungerer som en hver anden form for handel. Boligsælgeren vil gerne have den højest mulige pris, og køber vil gerne have en pris, der er så lav som muligt. Og i sidste ende, ender de fleste bolighandler med et kompromis. Der er dog en række forhandlingsteknikker, som man kan anvende, så den endelige handel falder bedre ud til din fordel.

Men for mange danskere er det uvant at kaste sig ud i en forhandling, da de fleste danskere er vant til at betale, hvad en given vare koster. Og måske er dette også en af årsagerne til, at mange ikke vælger at gå til andre banker, når de skal indhente tilbud – fordi at de ikke bryder sig om at indgå i forhandlingssituationer.

Men da der kan være mange penge at spare, kan det være en god ide at forbedre sin forhandlingsteknik, da dette i sidste ende kan vende handlen til sin egen fordel. Derfor kan man med fordel overveje at tage et kort kursus i forhandlingstaktik, inden man går på boligjagt. Det vil både gøre dig klogere på, hvilke strategier du kan bruge og give dig indsigt i din måde at agere på i en forhandlingssituation, og ikke mindst give dig den selvtillid, som du har brug for. De penge et sådant kursus måtte koste, tjener sig hurtigt ind igen.

Gør brug af en købsmægler – ejendomsmægleren er sælgers ven, ikke din!

En tredje ting, som kan være godt at benytte sig af, når man skal ud at købe en bolig, er en købsmægler.  

En ejendomsmægler er nemlig hyret af boligsælgeren, da han ønsker at få den bedste pris for sit hjem, og derfor er han på sælgers side - IKKE købers, selvom folk hurtigt kan få det indtryk.

Derfor burde man have sin egen partner med i ringen, når det kommer til boligkøb. Det er her købsmægleren kommer ind i billedet. En købsmægler har mange års erfaring med boligkøb og kan derfor hjælpe dig med at spare en lang række skjulte omkostninger. Blandt andet kan en købsmægler hjælpe dig med at gennemgå huset for mangler, løse mange af de samme opgaver som en boligadvokat samt give dig et realistisk indblik i, hvad du kan forvente at få af afslag i prisen. Uanset om der er tale om et  boligkøb i Aalborg eller i en mindre by, er der altid penge at spare på din bolighandel.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce