FinansBureauet

Guide: Sådan sparer du virksomheden for både tid og penge

For virksomheder er tid og penge to altafgørende emner. Tid er vigtig i den forstand, at tiden skal bruges mest effektivt. Bruger virksomheden for lang tid på nogle områder, går denne tid fra den samlede tid, der ellers kunne bruges på andre opgaver såsom markedsføring, eksekvering af arbejdsopgaver, pleje af kundeforhold, udvikling af nye strategier osv. 

Tidsspild kan altså få negative konsekvenser for økonomien i virksomheden. En god økonomi er for de fleste virksomheder hovedmålet, da virksomheden uden en sund økonomi ikke kan løbe rundt. Men hvordan kan du spare på virksomhedens tid og penge? Det guider vi dig til her. 

Lad andre klare lønarbejdet, og spar tid 

Et stort antal af virksomheder bruger alt for lang tid på lønarbejdet. Administration af løn er et bøvlet arbejde, der for mange er ulogisk. Indberetninger til det offentlige, lønsedler, refusion og rettidig udbetaling af løn kan alt sammen volde problemer. Lad andre klare lønarbejdet ved at tilknytte virksomheden et digitalt lønsystem såsom Dataløn
Dataløn tilbyder både et lønsystem til mellemstore virksomheder og et lønsystem til mindre virksomheder. Lønsystemet kan også integreres med diverse bogføringssystemer, hvilket klart er en fordel. Når du får en anden part til at håndtere lønarbejdet, kan du i stedet bruge mere tid på at drive virksomheden. 

Undgå madspild som besparelsesmulighed

At undgå madspild er ikke blot godt for miljøet – det er også godt for virksomhedens økonomi. Hver uge er mange virksomheder nødsaget til at smide store mængder af gode råvarer direkte i skraldespanden. Dette må siges at være en dårlig forretning, og derfor er der gode besparelsesmuligheder i at fokusere på dette område. 

Udregn virksomhedens omkostninger ved at indtaste antal kilo affald i en gratis madspildsapp såsom Unilevers. Virksomheden kan ligeledes anvende e-Smileys software med dertilhørende integreret vægt til at indsamle data på den kasserede mad. 
Slutteligt kan virksomheder vælge at tracke madspild manuelt. Udarbejd et måleskema, vej selv spildet, og skriv det på skemaet. Ifølge Madspildsjægerne er gennemsnitsprisen for et kilos madspild 21 kroner. Virksomheder kan desuden med fordel undgå madspil ved at donere fødevarer til velgørende formål

Anvend app-baserede tjenester til bilag

Et tredje råd til virksomheder, som ønsker at spare tid og penge, er at anvende en app-baseret tjeneste til bilag. I dag findes der flere af disse tjenester, som også kan tilknyttes større regnskabsprogrammer. Tag et billede af diverse papirfakturaer og papirboner gennem appen. Appen vil efterfølgende sørge for automatisk at oprette en post i regnskabet. Denne skal du blot bogføre på den korrekte konto. 

Når virksomheder anvender digitale platforme til at indsamle bogføringsgrundlag og bilag automatisk, sparer virksomheden tid på administration. Det betyder, at virksomheden sparer penge på administrationen, hvilket er fordelagtigt for virksomhedens økonomi. Denne type hjælpemidler til bogføringen fås både i gratis og i betalte versioner. 

Få hjælp til erhvervsrejser med digitale platforme

Gør virksomheden brug af mange erhvervsrejser, er det typisk en dyr post i budgettet. Derudover er det også en tidskrævende post, da flybilletter, hotelværelser og lignende skal bestilles. Virksomheden kan dog spare tid og penge på dette område ved at anvende en digital rejseplatform. 

Rejseplatformene fås i forskellige varianter og sørger for at stå for virksomhedens rejseløsninger. Ved at indtaste virksomhedens krav, rejseforbrug, rejsepolitik og udgifter kan de digitale rejseplatforme skræddersy rejseløsninger til den enkelte virksomhed. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt